ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Ανωγείων στο Newsbomb.gr για το φονικό:Υπάρχει φόβος για αντιδράσεις - Είμαστε σε επιφυλακή

Δήμαρχος Ανωγείων στο Newsbomb.gr για το φονικό:Υπάρχει φόβος για αντιδράσεις - Είμαστε σε επιφυλακή

Για το διπλό φονικό έγκλημα στα Ανώγεια που συγκλονίζει την κοινωνία της Κρήτης, μίλησε στο Newsbomb.gr ο Δήμαρχος Ανωγείων κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης. Όπως τόνισε ο ίδιος το χωριό βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ υπάρχει ο φόβος για το ξέσπασμα νέας βετέντας.

«Η κατάσταση στο χωριό είναι δύσκολη. Όλοι είμαστε συγκλονισμένοι με αυτό που συνέβη», περιγράφει στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος των Ανωγείων κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης για το διπλό φονικό, όπου έχασαν τη ζωή τους ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης και ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης.

«Πρόκειται για γείτονες, το σπίτι του Λευτέρη και του Γιώργου απέχουν ελάχιστα μετρά», σημειώνει στο Newsbomb.gr ο κ. Κεφαλογιάννης.

«Η Αστυνομία είναι εδώ από την πρώτη στιγμή. Υπάρχει φόβος για αντιδράσεις», τονίζει ο κ. Κεφαλογιάννης, που παραδέχεται πως στο χωριό υπάρχει ανησυχία για ξέσπασμα βεντέτας.

«Πρώτο μας μέλημα αυτή τη στιγμή είναι να γίνουν οι κηδείες χωρίς προβλήματα. Τόσο η Αστυνομία όσο και εμείς σαν Δήμος θα κάνουμε ο,τι είναι δυνατόν για να γίνουν οι τελετές χωρίς περαιτέρω ένταση. Στη συνέχεια όλοι μας θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε τις δύο οικογένειες»,ανέφερε ο δήμαρχος Ανωγείων.

Στην ερώτηση για το πώς έγινε το διπλό φονικό, ο κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης επιφυλάχτηκε να απαντήσει, επισημαίνοντας πως αυτή είναι δουλειά της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης.

Το χρονικό της τραγωδίας

Δύο νεκροί -63 και 30 ετών- και ένας ελαφρά τραυματίας είναι το τραγικό αποτέλεσμα της έντονης λογομαχίας στα Ανώγεια Ρεθύμνου.

Ένας διάλογος, αργά το βράδυ, στη γειτονιά όπου διέμεναν οι δύο άνδρες στο Περαχώρι Ανωγείων οδήγησε σε παρεξήγηση. Η μια κουβέντα έφερε την άλλη και ο 30χρονος τράβηξε το όπλο του και εκτέλεσε εν ψυχρώ τον Λευτέρη Καλομοίρη. Αμέσως, ο γιος του 62χρονου θέλησε να πάρει εκδίκηση. Βρήκε τον Ξυλούρη, τον σκότωσε και τράπηκε σε φυγή.

Στην προσπάθειά του να χωρίσει τους εμπλεκόμενους ένας ακόμα 30χρονος τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι.

Σημειώνεται ότι για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να έρθουν αντιμέτωπα τα μέλη των δυο οικογενειών, η σορός του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ενώ αυτή του Λευτέρη Καλομοίρη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και ο τραυματίας.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον ιερέα των Ανωγείων, τον παπα-Ανδρέα Κεφαλογιάννη, μια προσωπικότητα απολύτως σεβαστή στην τοπική κοινωνία και οποίος γνωρίζει καλά τις δύο οικογένειες.

«Ήταν η κακιά ώρα. Είχαν κάποιες διαφορές από παλιά οι δύο οικογένειες αλλά τα είχαν βρει. Τα σπίτια τους είναι 20 μέτρα απόσταση, στην ίδια γειτονιά ζούσαν», αναφέρει ο πατήρ Ανδρέας.

«Καθόντουσαν στο καφενείο και συζητούσαν. Η μια κουβέντα έφερε την άλλη και ξεκίνησε ο καυγάς. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι και πώς έγινε. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όλο το χωριό θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις δύο οικογένειες. Θέλουμε να σταματήσει το κακό εδώ, να μην δοθεί συνέχεια», αναφέρει ο ιερέας των Ανωγείων.

«Είναι ώρα για περισυλλογή, ηρεμία και προσευχή. Θα είμαστε δίπλα στους συγγενείς των θυμάτων», καταλήγει.

Ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης ήταν ιδιαίτερα γνωστός για την ενασχόληση του με τη λαϊκή παράδοση και τα κοινά. Υπήρξε ένας από τους πιο γνωστούς μαντιναδολόγους και για χρόνια είχε διατελέσει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανωγείων καθώς και του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Διαβάστε επίσης:

Ανώγεια: Διπλό φονικό για ένα πάρκινγκ; Τα συγκλονιστικά λόγια του Λευτέρη Καλομοίρη πριν σκοτωθεί