ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Θερμοκρασίες-ρεκόρ και κλειστά κλιματιστικά - Ανήσυχος ο Τσιόδρας

Κορονοϊός: Θερμοκρασίες-ρεκόρ και κλειστά κλιματιστικά - Ανήσυχος ο Τσιόδρας
IN TIME

Κορονοϊός: Ο Σωτήρης Τσιόδρας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις οδηγίες χρήσης των κλιματιστικών μηχανημάτων, παραδέχθηκε ότι το θέμα απασχολεί ιδιαιτέρως τους επιστήμονες παγκοσμίως.

«Είναι σημαντικό το θέμα των κλιματιστικών, ιδιαίτερα σε μια χώρα η οποία ασφυκτιά από τον καλοκαιρινό καύσωνα. Ακούω και διαβάζω σε μελέτες από περιβαλλοντολόγους ότι, πιθανώς, τα καλοκαίρια από δω και πέρα να είναι ακόμα πιο ευαίσθητα στην ηλιακή ακτινοβολία και μάλιστα το lockdown, το «απαγορευτικό», επηρέασε με κάποιο τρόπο την προσέγγιση των ακτίνων του ηλίου, η οποία γίνεται αυτή την στιγμή πιο ελεύθερα στην ατμόσφαιρα της Γης και θα οδηγήσει σε κάποια άνοδο των θερμοκρασιών. Ήδη θα δούμε θερμοκρασίες-ρεκόρ από ό,τι διαβάζω, το επόμενο Σαββατοκύριακο. Άρα είναι πολύ σημαντικό το θέμα του κλιματισμού και είναι και πολύ λεπτό», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσιόδρας, τόνισε ότι είναι βασικό να γίνεται πολύ συχνή και σωστή τεχνική συντήρηση, από όσους διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα και επιθυμούν να τα χρησιμοποιήσουν. Θα πρέπει, ωστόσο, σε ιδιαίτερα ευαίσθητους χώρους, όπως είναι πχ. τα νοσοκομεία και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, να αναζητηθούν εναλλακτικοί τρόποι.

«Θέλει πολλή προσοχή, θέλει κατ’ αρχάς μια τεχνική συντήρηση, να δει κανείς τις προδιαγραφές των συστημάτων που έχει και αν μπορεί να λειτουργήσει με άλλους μηχανισμούς κλιματισμού, ιδιαίτερα σε ευαίσθητους χώρους, όπως οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Προωθείται η συνεχής και 24ωρη χρήση των Μονάδων, σύμφωνα με αναλυτικές οδηγίες που έχει εκδώσει το Υπουργείο Υγείας και είναι στην ιστοσελίδα του», επισήμανε ο κ. Τσιόδρας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα μέσα μεταφοράς και τις διαφορετικές συστάσεις για το καθένα ξεχωριστά είπε : «υπάρχουν πρακτικά θέματα που δεν τα έχει λύσει η επιστήμη. Είμαι σίγουρος ότι θα προβλεφθεί κατά κάποιον τρόπο ένας σωστός τρόπος λειτουργίας του κλιματισμού στα αεροπλάνα και φυσικά θα μπορεί να ευνοείται η αραίωση των καθισμάτων όπου μπορεί να γίνεται , όπως στα πλοία ή στα λεωφορεία γιατί εκεί είναι εφικτό. Τα αεροπλάνα δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς ικανή πληρότητα». Ο κος Τσιόδρας παρατήρησε ότι είναι το καλύτερο δυνατό που μπορείς να κάνεις ανά περίπτωση ακόμη κι αν δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο. Τέλος είπε ότι χρειάζεται μια ισορροπία μεταξύ δημόσιας υγείας και οικονομίας και κατέληξε « δεν είναι αντίπαλοι. Η Υγεία υπερέχει αυτή τη στιγμή και η οικονομία ακολουθεί με τα μέτρα που υποδεικνύει η δημόσια υγεία.»

Δείτε σχετικό βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οι επιστήμονες «εξετάζουν» την ανοσία στη χώρα μας - Κάτω από το 0,5% του πληθυσμού έχει νοσήσει

Σχετικές ειδήσεις