ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης στο παράκτιο μέτωπο της Ελευσίνας

Εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης στο παράκτιο μέτωπο της Ελευσίνας

Εικόνες απίστευτης εγκατάλειψης παρουσιάζει το παράκτιο μέτωπο της Ελευσίνας , με την παραλία να βρίσκεται σε πλήρη υποβάθμιση παραμένοντας «ζητούμενο» η συντήρηση ενός έργου αστικής ανάπλασης το οποίο κόστισε πολλά εκατομμύρια ευρώ μόλις λίγα χρόνια πριν.

Οι κάτοικοι της Ελευσίνας από την πλευρά τους αφήνουν αιχμές σε βάρος των δημοτικών διοικήσεων της πόλης, οι οποίες διαδοχικά υιοθετούν το γνωστό στην Ελλάδα επιχείρημα ότι δεν είναι αρμόδιες και το γαϊτανάκι της αδιαφορίας συνεχίζεται αφήνοντας την παράκτια περιοχή σε πλήρη απαξίωση με τις σημερινές εικόνες να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Σπασμένα παγκάκια, κομμένα καλώδια σε στύλους φωτισμού δίπλα στην παιδική χαρά, βγαλμένα προστατευτικά κάγκελα κατά μήκος της περιτοίχισης της πλατείας, χώροι γεμάτοι σκουπίδια από την έλλειψη κάδων, κτήρια αφύλακτα αλλά και κατεστραμμένα όργανα στις παιδικές χαρές συνθέτουν το παζλ εγκατάλειψης της «βιτρίνας» της πόλης εν όψει μάλιστα και της ανάληψης πολιτιστικής πρωτεύουσας 2021.

Το θέμα έχει αρχίσει και παίρνει διαστάσεις λόγω της δημοσιοποίησης του από ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, ενώ οι κάτοικοι έχουν αρχίσει πλέον και μιλούν, μήπως και καταφέρουν να ανατρέψουν την αδιαφορία των αρμόδιων αρχών.

Ο αρμόδιος διαχειριστής και υπεύθυνος για περιοχή της χερσαίας ζώνης Ελευσίνας είναι ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ.

Όπως μπορείτε από τις φωτογραφίες που έστειλαν στο Newsbomb.gr πολίτες της περιοχής ακριβώς δίπλα από την παιδική χαρά βρίσκεται ο συγκεκριμένος στύλος φωτισμού με τα ηλεκτροφόρα καλώδια παροχής ρεύματος να βρίσκονται σε κοινή θέα ενώ αν κάποιο διερχόμενο παιδάκι τα ακουμπήσει κατά λάθος πιθανόν να βρει ακαριαίο θάνατο λόγω ηλεκτροπληξίας. Καλώδια ρεύματος κρέμονται ακόμα και από τα δέντρα στο σημείο.

Στην κεντρική παραλιακής πλατεία της Ελευσίνας και κατά μήκος της περιτοίχισης με τη θάλασσα έχουν αφαιρεθεί τα κάγκελα χωρίς έως και σήμερα ο αρμόδιος Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας ΑΕ που διαχειρίζεται και εποπτεύει την Χερσαία ζώνης να έχει αποκαταστήσει τις ζημιές ή ακόμα να έχει προχωρήσει στον αποκλεισμό των σημείων για λόγους ασφαλείας των επισκεπτών και κατοίκων της πόλης. Φρεάτια «ανοιχτά» παγίδες για τους επισκέπτες.

Παρατημένο στην τύχη του και το κτήριο που παλαιότερα στεγαζόταν το δημοτικό αναψυκτήριο με τις φθορές να έχουν αφήσει εμφανή σημάδια τόσο στις εσωτερικές όσο και στις εξωτερικές εγκαταστάσεις του κτίσματος.

Λίγα μέτρα πιο πέρα στην είσοδο της πρώην Αμερικάνικης προβλήτας αφημένες και οι εγκαταστάσεις που φιλοξενούσαν την Μονάδα Βατραχανθρώπων του Κεντρικού λιμεναρχείου Ελευσίνας. Σπασμένα παράθυρα, κατεστραμμένες πόρτες, βρωμιά και σκουπίδια φιλοξενούνται πλέον στο εσωτερικό του κτηρίου.

Δείτε τις φωτογραφίες