ΕΛΛΑΔΑ

Κορoνοϊός - Πάτρα: Εξιτήριο για την τελευταία ασθενή στο νοσοκομείο του Ρίου

Κορoνοϊός - Πάτρα: Εξιτήριο για την τελευταία ασθενή στο νοσοκομείο του Ρίου
Intime News

Μία γυναίκα είναι η μοναδική ασθενής με κορoνοϊό που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου, το οποίο αποτελεί νοσηλευτικό ίδρυμα αναφοράς για τον ιό.

Μάλιστα η κατάσταση της υγείας της έχει βελτιωθεί και άμεσα αναμένεται να πάρει εξιτήριο, τονίζει στο thebest.gr ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος.

Τις τελευταίες ημέρες (περίπου μια εβδομάδα) στο νοσοκομείο του Ρίου, ως προς τον κορoνοϊό, νοσηλεύεται μόνο αυτή γυναίκα ενώ διαρκώς νοσηλεύονται ύποπτα περιστατικά, τα οποία όλα ωστόσο τον τελευταίο μήνα, ήταν αρνητικά, προσθέτει ο κ. Γώγος.

Επιπρόσθετα, εξηγεί, πως όλα τα περιστατικά που φτάνουν στο νοσοκομείο με εικόνα λοίμωξης αναπνευστικού, νοσηλεύονται στους χώρους για τα ύποπτα κρούσματα κορoνοϊού, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των σχετικών τεστ και στη συνέχεια προωθούνται στις αντίστοιχες κλινικές.

«Τον τελευταίο μήνα όλα τα ύποπτα που νοσηλεύτηκαν ήταν αρνητικά και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι. Είναι καλά τα πράγματα μέχρι στιγμής. Τα παρακολουθούμε και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τα δεδομένα μετά την άρση των μέτρων».

Επίσης αρνητικά είναι όπως πληροφορείται το thebest.gr τα 201 τεστ κορονοϊού που εξέτασε το εργαστήριο αναφοράς που στεγάζεται στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα 70 δείγματα αφορούν το Σκαγιοπούλειο Ορφανοτροφείο και 57 το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο και όλα ελήφθησαν από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ. Αρνητικά είναι και άλλα 74 δείγματα από νοσοκομεία που εξέτασε το εργαστήριο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βόρεια Κορέα: Σοκαριστικές εικόνες από τα γκουλάγκ του Κιμ