ΕΛΛΑΔΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια - Τι κατέγραψε το Newsbomb.gr

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια - Τι κατέγραψε το Newsbomb.gr

Πραγματοποιήθηκε το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, καθώς και η πορεία προς τη Βουλή  

Πλήθος αντιδράσεων υπάρχει τις τελευταίες ημέρες από την πλευρά των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, λόγω του πολυνομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση για την Παιδεία, στο άνοιγμα των σχολείων που έγινε «χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών», αλλά και στη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος που θέτει «σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία».

Ακόμη ένα αίτημα της Ομοσπονδίας είναι να αυξηθεί η χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό, καλώντας όλους τους εκπαιδευτικούς σε 3ωρη στάση εργασίας (11 έως 2 μ.μ.)

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις δράσεις μας μέχρι τη δικαίωση» αναφέρει στη δική της ανακοίνωση η ΔΟΕ.

To Newsbomb.gr, βρέθηκε στο Συλλαλητήριο, όπου περίπου 1.000 εκπαιδευτικοί και μαθητές συγκεντρώθηκαν, δηλώνοντας ένα σθεναρό «Όχι» στο νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας.

«Η τάξη δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί σε big brother. Είμαστε αποφασισμένοι να αποτρέψουμε την τροπολογία», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Δείτε εικόνες στην gallery:

Τι δήλωσαν στο Newsbomb.gr δάσκαλοι Δημοτικού για το πολυνομοσχέδιο:

Δείτε LIVE από το Συλλαλητήριο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας

Σχετικές ειδήσεις