ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Σε περιπέτεια κατέληξε η θαλάσσια βόλτα με το φουσκωτό για παρέα ανηλίκων

Κρήτη: Σε περιπέτεια κατέληξε η θαλάσσια βόλτα με το φουσκωτό για παρέα ανηλίκων

Η θαλάσσια βόλτα με τα φουσκωτά τους έβαλε σε περιπέτειες - Οι δυνατοί άνεμοι παρέσυραν τα παιδιά και κινητοποίησαν το λιμενικό

Σε περιπέτεια εξελίχθηκε, σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις, το παιχνίδι στη θάλασσα για δύο παρέες ανήλικων παιδιών, σε παραλίες του ν. Ηρακλείου.

Σύμφωνα με όσα είπε στο cretalive o Λιμενάρχης Ευθύμιος Δουβής, στην πρώτη περίπτωση, στην περιοχή της Αμμουδάρας του Δήμου Μαλεβιζίου, μια παρέα παιδιών έπαιζε στο νερό με ένα φουσκωτό φλαμίνγκο, όταν ο δυνατός νοτιάς τους παρέσυρε στ' ανοιχτά.

Ευτυχώς το περιστατικό έγινε αντιληπτό από άλλους λουόμενους που βρίσκονταν στην παραλία, οι οποίοι, αφού ειδοποίησαν σχετικά το Λιμενικό, έσπευσαν να βοηθήσουν την παρέα. Η επέμβασή τους ήταν καίρια και τα παιδιά βγήκαν σώα στην ακτή.

Στη δεύτερη περίπτωση, τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα για δύο 15χρονους, που επέβαιναν σε φουσκωτό βαρκάκι, στην περιοχή της Φλωρίδας, και παρασύρθηκαν προς τα βράχια, στην πλευρά του αεροδρομίου Ηρακλείου. Και πάλι άλλοι λουόμενοι ειδοποίησαν το Λιμενικό, και έσπευσε εκεί το Π.Λ. 1210 σκάφος που βοήθησε τους 15χρονους να αποφύγουν τα χειρότερα.

Με αφορμή τα δύο αυτά περιστατικά, ο κ. Δουβής εφιστά για μια ακόμα φορά την προσοχή όσων βρίσκονται ή θα βρεθούν τις επόμενες ώρες και ημέρες στην θάλασσα, είτε για κολύμπι, είτε για ψάρεμα, καθώς οι δυνατοί άνεμοι θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού.

Μάλιστα, όπως αναφέρει και το δελτίο της ΕΜΥ στην Κρήτη θα είναι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Πηγή: cretalive.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ από την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα: Η 34χρονη έχασε το μάτι της