ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι -«Δεν ξέρω γιατί μου έκανε κακό»: Τι αποκάλυψε η 34χρονη –Λιγοστεύουν οι ύποπτοι

Επίθεση με βιτριόλι -«Δεν ξέρω γιατί μου έκανε κακό»: Τι αποκάλυψε η 34χρονη –Λιγοστεύουν οι ύποπτοι

Η αστυνομία συνεχίζει πυρετωδώς τις έρευνες για τον εντοπισμό της δράστριας της αποτρόπαιης επίθεσης με βιτριόλι εναντίον 34χρονης στην Καλλιθέα, ενώ οι γιατροί στο Θριάσιο δίνουν μάχη για να σώσουν την όραση του θύματος που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εγκαυμάτων του Νοσοκομείου.

«Με κοίταξε για δευτερόλεπτα στα μάτια μια μαυροφορεμένη γυναίκα, που εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά μου, ενώ ετοιμαζόμουν να μπω στο ασανσέρ και αμέσως μετά μου πέταξε καυστικό υγρό. Προσπαθώ να θυμηθώ εάν την γνώριζα από κάπου. Φορούσε χειρουργική μάσκα και ήταν καλυμμένα έτσι τα χαρακτηριστικά του προσώπου της. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου έκανε κακό», ανέφερε η 34χρονη γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, στη νέα ολιγόλεπτη συνομιλία της, με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας που διερευνούν την υπόθεση.

Η 34χρονη, που διακομίστηκε χθες από την ιδιωτική κλινική στο Νέο Φάληρο, όπου νοσηλευόταν, στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Θριάσιου Νοσοκομείου, παραμένει σε σοβαρή κατάσταση. Υπενθυμίζεται, ότι η άτυχη γυναίκα δέχθηκε την επίθεση, ενώ πήγαινε στην εταιρεία που εργάζεται στη λεωφόρο Θησέως, στο ύψος της Αγίας Ελεούσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις ίδιες αστυνομικές πηγές, έως αυτή την ώρα, έχουν καταθέσει αρκετά πρόσωπα από το συγγενικό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον της γυναίκας. «Σε αυτή την φάση προσπαθούμε να μικρύνουμε τον κύκλο των υπόπτων», σημείωσαν χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ – ΜΠΕ οι ίδιες πηγές.

Παράλληλα η Αστυνομία έχει συγκεντρώσει και εξετάζει με μεγάλη προσοχή βιντεοληπτικό υλικό, όχι μόνο από τις κάμερες ασφαλείας έξω από το κτίριο όπου έγινε η επίθεση, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή. Εκφράζεται, μάλιστα, η αισιοδοξία ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν στοιχεία που θα «φωτίσουν» το πρόσωπο της δράστιδας.

Ραγδαίες εξελίξεις: Νέες μαρτυρίες και βίντεο-ντοκουμέντα

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών βλέπουν καρέ-καρέ όλες τις κινήσεις, καθώς εκτιμούν πως η μαυροφορεμένη γυναίκα είχε ξαναπάει στο κτήριο της εταιρείας που εργάζεται η 34χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα για να κάνει την πρόβα τζενεράλε πριν περάσει στην τελευταία επιχειρησιακή φάση του σατανικού της σχεδίου και την επίθεση με βιτριόλι.

Στο πλευρό της 34χρονης βρίσκονται οι συγγενείς της… Η μητέρα, ο θείος και ο αδελφός της… Όπως λένε, δεν μπορούν να διανοηθούν τι έχει συμβεί.

«Οι άνθρωποι είναι σοκαρισμένοι. Προσπαθούν και αυτοί να δουν τι μπορεί να μάθουν από διάφορους άλλους φίλους της, αν κάποιος γνωρίζει το παραμικρό...» αναφέρει ο δικηγόρος του θύματος, Απόστολος Λύτρας.

Όπως φαίνεται μετά το αρχικό σοκ που υπέστη το θύμα της επίθεση αρχίζει να ανακαλεί στη μνήμη της τα μοιραία δευτερόλεπτα που θα οδηγήσουν στην ταυτότητα της γυναίκας που της πέταξε βιτριόλι.

«Τώρα που θυμάμαι, από τις εικόνες της επίθεσης μου φάνηκε γνωστό το πρόσωπο της. Προσπαθώ να καταλάβω που την γνωρίζω. Νομίζω ότι θα θυμηθώ και θα σας πω».

Ήδη τα στελέχη της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Αθηνών έχουν πάρει καταθέσεις από την οικογένεια της, το φιλικό της περιβάλλον, τον πρώην και τον νυν σύντροφο της.

«Το μόνο που θέλω τώρα είναι να γίνει καλά η αδερφή μου. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε μετά», αναφέρει ο αδερφός του θύματος.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ:

«Πάρτα μωρή, καλά να πάθεις»

Όπως μετέδωσε το STAR, η μαυροντυμένη γυναίκα φέρεται να είπε «πάρτα μωρή, καλά να πάθεις» όταν έριξε το καυστικό υγρό στο πρόσωπο της κοπέλας, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες φέρεται και να την κυνήγησε για λίγα δευτερόλεπτα.

Όπως ανέφερε στην κάμερα του Star αυτόπτης μάρτυρας:«Την ώρα εκείνη που έτρεχε η κοπέλα για το φαρμακείο, βγήκε μια με μαύρα και είπε η κοπέλα πού πήγε;». Η δράστις φέρεται να είχε στήσει καρτέρι στην νεαρή κοπέλα καθώς ήξερε τι ώρα φτάνει στο γραφείο της. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται να είχε χαρτογραφήσει και τον χώρο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η γυναίκα παραμόνευε στο υπόγειο του κτιρίου όταν είδε το θύμα της να πλησιάζει. Η σήμανση έχει ελέγξει για αποτυπώματα το υπόγειο που κρυβόταν, με τους άνδρες της ασφάλειας να εξετάζουν ότι υλικό έχουν στα χέρια τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μπουκάλι με το υγρό δεν έχει βρεθεί.

Oι αστυνομικοί παίρνουν ξανά και ξανά καταθέσεις από φίλους και συναδέλφους της, αναζητώντας κάποιο στοιχείο που να επιβεβαιώνει το σενάριο της αντιζηλίας.

Δείτε το ρεπορτάζ του Star:

Η 34χρονη το μεσημέρι της Πέμπτης μεταφέρθηκε από την ιδιωτική κλινική που νοσηλευόταν στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Η μητέρα της δεν έχει σταματήσει να δίνει κουράγιο στο παιδί της.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο: Οι πρώτες στιγμές μετά την επίθεση

Νέο βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφει τις πρώτες στιγμές μετά την βάρβαρη επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε 34χρονη κοπέλα βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Όπως θα δείτε στο βίντεο ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα το Mega, φαίνεται η στιγμή, όπου μετά την επίθεση, η 34χρονη κοπέλα φέροντας εγκαύματα από το καυστικό υγρό, βγαίνει τρέχοντας από την πολυκατοικία για να πάει στο απέναντι πεζοδρόμιο όπου είναι το φαρμακείο.

Τρέχοντας και ουρλιάζοντας, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, η 34χρονη βγαίνει στον δρόμο και πηγαίνει για να αναζητήσει βοήθεια.

Η κάμερα που κατέγραψε τις εικόνες βρίσκεται έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία δέχτηκε επίθεση η 34χρονη γυναίκα.

Σημειώνεται ότι ούτε σε αυτό το βίντεο απεικονίζεται η δράστις.

Το βίντεο παρουσιάστηκε και στον Ant1 και δείχνει αρχικά την 34χρονη να απομακρύνεται από την πολυκατοικία, ωστόσο φαίνονται ακόμη δύο άλλα πρόσωπα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός, πρόκειται για δύο μαυροφορεμένες γυναίκες. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα έχει πει μέχρι στιγμής το θύμα της επίθεση στους αστυνομικούς περιέγραψε την δράστιδα της επίθεσης με το βιτριόλι ως μια γυναίκα που φορούσε μαύρα ρούχα.

Δείτε το βίντεο από τον ANT1:

Δείτε φωτογραφίες της 34χρονης στη gallery που ακολουθεί:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός – Λέκκας στο Newsbomb.gr: «Αναμένεται μετασεισμός έως 5,6 Ρίχτερ στην Κρήτη»