ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Δήμο Λαυρεωτικής για το καλοκαίρι

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Δήμο Λαυρεωτικής για το καλοκαίρι

Σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στο Λαύριο και στην Κερατέα, προχωρά για την καλοκαιρινή περίοδο ο Δήμος Λαυρεωτικής, με πεζοδρομήσεις κεντρικών δρόμων, απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων συγκεκριμένες ώρες και με τη δημιουργία εναλλακτικής οδικής διαδρομής, για την εξυπηρέτηση των καταστημάτων που λειτουργούν βάσει των περιοριστικών μέτρων, αλλά και των πολιτών.

Έτσι, σε συνεργασία με τον συγκοινωνιολόγο-πολεοδόμο και καθηγητή ΕΜΠ, Θάνο Βλαστό, η δημοτική Αρχή αποφάσισε την απομάκρυνση των αυτοκινήτων από κεντρικούς δρόμους του Λαυρίου, καθημερινά από τις 21:00 μέχρι το κλείσιμο των καταστημάτων, αλλά και σε τμήμα του κεντρικού δρόμου Αθηνών-Σουνίου εντός της Κερατέας, τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, από τις 21:00 μέχρι το κλείσιμο των καταστημάτων, ώστε να αποδοθεί χώρος στους πεζούς και στα καταστήματα και παράλληλα να βελτιωθούν οι συνθήκες του οδικού περιβάλλοντος από πλευράς ρύπανσης, θορύβου και ασφαλείας. Σε κάθε περίπτωση έχουν προβλεφθεί εναλλακτικά δρομολόγια.

Στο Λαύριο θα κλείνουν οι δύο παράπλευροι της κεντρικής πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου, καθώς και τμήμα στην ακτή επί της οδού Κουντουριώτη, όπου επίσης υπάρχουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Συγχρόνως, ορίζεται η κεντρική περιοχή να είναι ήπιας κυκλοφορίας με όριο ταχύτητας σε όλους τους εσωτερικούς δρόμους της τα 30 χλμ/ώρα, για όλη την περίοδο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων.

Στην Κερατέα θα κλείνει εντελώς η λεωφόρος Αθηνών-Σουνίου, από την οδό Φειδίου μέχρι την οδό Περικλέους, τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα. Και εδώ έχουν οριστεί εναλλακτικές παρακαμπτήριες διαδρομές, στις οποίες θα κατευθύνει τα οχήματα σχετική οδική σήμανση.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στον Έβρο για κύμα μεταναστών -Τι αποκαλύπτουν οι συνοριοφύλακες

Σχετικές ειδήσεις