ΕΘΝΙΚΑ

Anonymous Greece: «Έριξαν» τη σελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών

Anonymous Greece: «Έριξαν» τη σελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών
Pixabay

Απάντηση στους Τούρκους χάκερς που «έριξαν» τη σελίδα του δήμου Χαλκηδόνος έδωσαν οι Anonymous Greece.

Πιο συγκεκριμένα, οι Έλληνες χάκερς με ανάρτησή τους στο Facebook επισημαίνουν ότι «έριξαν» τη σελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Μάλιστα, στην ανάρτησή τους τονίζουν: «Μετά από επίθεση που δέχτηκε η Ελλάδα και συγκεκριμένα ένας Δήμος της Ελλάδας (κάτι ασήμαντο για εμάς) από την Τουρκία, προχωρήσαμε και εμείς σε επίθεση. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είναι εκτός. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους μογγόλους να ηρεμήσουν γιατί θα χάσουν την μπάλα».

Νωρίτερα την Κυριακή (07/06) την ιστοσελίδα του Δήμου Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης επέλεξαν Τούρκοι χάκερς προκειμένου να πραγματοποιήσουν επίθεση.

Οι Τούρκοι χάκερς ανέβασαν στη σελίδα ένα μήνυμα στα τουρκικά, στα αγγλικά αλλά και στα ελληνικά.

Η ομάδα που ανέλαβε, σύμφωνα με το μήνυμά της, τη διαδικτυακή επίθεση είναι: η Ayyidiz Tim ο «κυβερνοστρατός της Τουρκίας».

Οι χάκερς απείλησαν, γράφοντας «Γνωρίστε τα όρια σας», με… φόντο την τουρκική σημαία και τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος επεσήμανε πως η ενέργεια των Τούρκων, εντάσσεται σε μια γενικότερη επίθεση που δέχονται ιστοσελίδες στην Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα, καθώς αντίστοιχη επίθεση δέχτηκε σήμερα και η ιστοσελίδα του δήμου Θάσου.

Εικάζει δε πως η επίθεση στον δήμο Χαλκηδόνος είναι τυχαία, καθώς οι χάκερς ψάχνουν γενικότερα ελληνικούς στόχους και κενά ασφάλειας για να «χτυπήσουν», ενώ όπως λέει γίνονται ενέργειες σε συνεργασία και με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, προκειμένου να θωρακιστεί το σύστημα και να μην υπάρξει αντίστοιχο περιστατικό στο μέλλον, όπως μεταδίδει το grtimes.gr.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Tα παράδοξα των τελευταίων δημοσκοπήσεων: Ποιον θεωρούν οι Έλληνες, ηγέτη;