ΕΛΛΑΔΑ

Πρόστιμα 6.300 ευρώ σε καταστήματα για μη τήρηση των μέτρων

Πρόστιμα 6.300 ευρώ σε καταστήματα για μη τήρηση των μέτρων

Στους 163 ανήλθαν οι έλεγχοι ορθής εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του SARS COV-2 σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που διενήργησαν μικτά κλιμάκια της ΕΑΔ (Εθνική Αρχή Δαφάνειας) και της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (Παρασκευή-Κυριακή, 05.06-07.06.2020), ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικά 6.300 ευρώ.

Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στις περιοχές Αγ. Παρασκευή, Φιλοθέη, Ψυχικό, Γλυφάδα έγιναν 39 έλεγχοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 4.200 ευρώ, στη Θεσσαλονίκη (κέντρο και περιφέρεια) σε 78 ελέγχους επιβλήθηκαν πρόστιμα 2.100 ευρώ, ενώ στην Πάτρα (κέντρο και περιφέρεια) σε 46 ΚΥΕ που ελέγχθηκαν δεν επιβλήθηκε κανένα πρόστιμο.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΕΑΔ, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν το επόμενο διάστημα καλύπτοντας το σύνολο της επικράτειας.

«Η παρούσα συγκυρία απαιτεί τη συστράτευση του συνόλου των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων στην κοινή προσπάθεια για: α) την προστασία της δημόσιας υγείας, β) τη διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού, γ) την ανάκαμψη της οικονομίας και δ) τη στήριξη των εργαζομένων. Προχωράμε όλοι μαζί με σεβασμό στις θυσίες και την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν οι πολίτες, οι επιχειρηματίες και το υγειονομικό προσωπικό της χώρας κατά την περίοδο του lockdown και της έξαρσης της πανδημίας. Μένουμε και προχωράμε μαζί! Ενωμένοι κερδίζουμε και αυτό το στοίχημα!», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, Δευτέρα, επαναλειτουργούν μπαρ, νυχτερινά κλαμπ, μαγαζιά με ζωντανή μουσική, ίντερνετ καφέ, καταστήματα τυχερών παιχνιδιών και υπηρεσίες ψυχαγωγικών μη αθλητικών λεσχών.

Βάσει του προγραμματισμού του υπουργείου Ανάπτυξης επαναλειτουργούν οι υπηρεσίες που παρέχονται:

από χορευτικό κέντρο από άλλα καταστήματα πώλησης ποτών με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο από καφενείο με τεχνικά ή μηχανικά παιχνίδια από κέντρο διασκέδασης από καφετέρια με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο από κέντρο διασκέδασης-καφωδείο από κέντρο διασκέδασης-μπουάτ από κέντρο διασκέδασης-ντισκοτέκ


Επίσης, επανεκκινούν οι υπηρεσίες:

τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα εκμετάλλευσης ηλεκτρονικών παιχνιδιών εκμετάλλευσης μηχανημάτων τυχερών παιχνιδιών με κερματοδέκτη και ψυχαγωγικών μη αθλητικών λεσχών (χωρίς όμως εκδηλώσεις)

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απεργία: Κλειστά τα σχολεία την Τρίτη (09/06) - Απεργούν οι εκπαιδευτικοί