ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή στο γραφείο: Πώς θα βελτιώσετε τη συγκέντρωσή σας μετά την τηλεργασία

Επιστροφή στο γραφείο: Πώς θα βελτιώσετε τη συγκέντρωσή σας μετά την τηλεργασία

Η εργασία από το σπίτι, η τηλεργασία, που πολλοί από εμάς εφαρμόσαμε επί σχεδόν τρεις μήνες που διήρκεσε η περίοδος της καραντίνας λόγω του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα, είχε τις δυσκολίες της.

Πολλοί χρειαστήκαμε αρκετό χρόνο ώσπου να συνηθίσουμε τη νέα πραγματικότητα και να είμαστε το ίδιο παραγωγικοί.

Πλέον όμως, έχουμε μπροστά μας μια νέα πρόκληση. Καθώς η περίοδος του εγκλεισμού ολοκληρώθηκε, πολλοί επιστρέφουν στα γραφεία τους και στις παλιές τους θέσεις. Χαιρόμαστε που ξαναβλέπουμε συναδέλφους διά ζώσης και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης, είμαστε ευτυχείς που η ζωή επιστρέφει -έστω δειλά και σταδιακά- σε μια κανονικότητα με πολλές νέες παραμέτρους και είμαστε πανέτοιμοι να εργαστούμε και πάλι από το γραφείο μας.

Αμέσως διαπιστώνουμε όμως πως η επιστροφή στο γραφείο μοιάζει λίγο με… την πρώτη ημέρα μετά τις διακοπές: Δεν μας είναι εύκολο να συγκεντρωθούμε το ίδιο καλά στον χώρο εργασίας μας, όπως είχαμε κατορθώσει να πετύχουμε όσο εργαζόμασταν από το σπίτι. Λίγο η μακρά περίοδος απομόνωσης, λίγο η αγωνία και το στρες που βιώσαμε πολλοί λόγω της πανδημίας για την ασφάλεια και την υγεία τη δική μας και των αγαπημένων μας, λίγο τα νέα ερεθίσματα που είναι πολλά, ο οργανισμός μας «χτυπάει καμπανάκι» και μας ζητάει επιπλέον στήριξη.

Ουσιαστικά, δημιουργείται ένα ξεκάθαρο «πρόβλημα συγκέντρωσης», το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί με απλές κινήσεις και μικρές αλλαγές στις συνήθειες μας.

Ο σωστός ύπνος

Ένας ενήλικας πρέπει να κοιμάται κάθε βράδυ από 7 έως 9 ώρες, ώστε ο οργανισμός του να μην αισθάνεται έλλειψη ύπνου και να λειτουργεί σωστά. Ένας καλός, αρκετός ύπνος είναι πολύ σημαντικός για τη βελτίωση της συγκέντρωσής μας στο γραφείο. Κλείνουμε κάθε οθόνη τουλάχιστον δύο ώρες πριν ξαπλώσουμε, χαμηλώνουμε τα φώτα, φροντίζουμε το βραδινό μας να είναι ελαφρύ και το απολαμβάνουμε αρκετά νωρίτερα από την ώρα του ύπνου. Επίσης, είναι σημαντικό να διατηρούμε, όσο είναι δυνατό, σταθερό το ωράριο του ύπνου μας, δηλαδή να κοιμόμαστε και να ξυπνάμε περίπου την ίδια ώρα καθημερινά.

Η κατάλληλη διατροφή

Η υγιεινή διατροφή μας βοηθάει να αισθανόμαστε καλύτερα και να έχουμε περισσότερη ενέργεια. Στον τομέα αυτό μας βοηθά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο το SUPERFOODS® MEMOACT PLUS. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα υπερτροφών από Πράσινο Τσάι, Κακάο, Ελευθερόκοκκο (Siberian Ginseng), Συνένζυμο Q10, Φυσικό Β-complex, Ψευδάργυρο που συμβάλλουν στην φυσιολογική νοητική επίδοση, στην φυσιολογική γνωσιακή λειτουργία και στην φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος. Είναι κατάλληλο για άνδρες και γυναίκες, ενώ αρκεί μία κάψουλα καθημερινά, μαζί με το φαγητό. Το SUPERFOODS® MEMOACT PLUS μας βοηθά να έχουμε καλύτερη συγκέντρωση και να τονωθούμε πνευματικά, ώστε να αντιμετωπίζουμε επιτυχώς κάθε πρόκληση. Ενισχύει τη μνήμη και την εγκεφαλική λειτουργία, τονώνει το νευρικό μας σύστημα, μας χαρίζει ενέργεια και έχει αντιοξειδωτική δράση, ενώ προστατεύει το αμυντικό μας σύστημα.

Η τακτική άσκηση

Το αρχαίο ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιές», φυσικά και επιβεβαιώνεται πλήρως από τη σύγχρονη επιστήμη. Η τακτική άσκηση μάς βοηθάει να διατηρούμε το σώμα μας σε καλή κατάσταση, να νιώθουμε γεμάτοι ενέργεια, να κοιμόμαστε καλύτερα και να σκεφτόμαστε πιο καθαρά. Αναμενόμενη συνέπεια αυτών, η ικανότητά μας να συγκεντρωνόμαστε σε μια πνευματική λειτουργία, όπως είναι η εργασία μας στο γραφείο, να βελτιώνεται συνεχώς και σημαντικά. Ακόμα και το απλό περπάτημα μπορεί να είναι η ιδανική άσκηση για εμάς, αρκεί να γίνεται καθημερινά και για τουλάχιστον 30 λεπτά, όπως συστήνουν οι ειδικοί. Ένα σπορ που μας αρέσει, το τρέξιμο, το κολύμπι και η γυμναστική γενικά, όταν γίνονται σε τακτική βάση είναι ό,τι χρειάζεται το σώμα μας για να είναι υγιές.

Τα συχνά, μικρά διαλείμματα

Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως ο «κανόνας του γραφείου» λέει «πέντε λεπτά διάλειμμα για κάθε 25 λεπτά εργασίας». Τι θα κάνετε μέσα σε αυτά τα πέντε λεπτά; Θα σηκωθείτε να ξεμουδιάσετε, θα φτιάξετε καφέ, θα σερφάρετε στα social media ή θα τσεκάρετε τα μηνύματά σας. Επίσης ένα «τρικ» υποστηρίζει πως το διάλειμμα από την εργασία μας πρέπει να γίνεται την ώρα του οίστρου και όχι της… απελπισίας, καθώς το συναίσθημα που έχουμε όταν αφήνουμε τη θέση μας είναι αυτό που θα μας ξαναβρεί επιστρέφοντας!

Το διάβασμα

Αν η τελευταία φορά που αγγίξατε βιβλίο ήταν κατά τις περασμένες καλοκαιρινές σας διακοπές, καλό είναι να το ξανασκεφτείτε και να σπεύσετε στο πλησιέστερο βιβλιοπωλείο! Τα βιβλία και το διάβασμα ενεργοποιούν τους νευρώνες του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνοι για την καλή λειτουργία της μνήμης και μας βοηθούν να συγκεντρωνόμαστε καλύτερα. Ένα λογοτεχνικό βιβλίο που μας ευχαριστεί, ένα βιβλίο για κάποιο ζήτημα που μας ενδιαφέρει, καλό είναι να φροντίζουμε να υπάρχει πάντοτε στον χώρο μας κάτι διαθέσιμο για διάβασμα. Ο στόχος είναι να διαβάζουμε τουλάχιστον ένα βιβλίο το μήνα, ενώ αντίστοιχα βοηθούν τα σταυρόλεξα, τα παζλ, το sudoku ή το σκάκι, καθώς διατηρούν τη μνήμη μας και την ικανότητα συγκέντρωσης σε εγρήγορση.

Μερικές απλές κινήσεις, που αλλάζουν τυπικά ελάχιστα, αλλά ουσιαστικά ριζικά την καθημερινότητά μας, καθώς ενδυναμώνουμε τον οργανισμό μας προσφέροντάς του ενίσχυση όπου ακριβώς τη χρειάζεται. Με το φυσικό συμπλήρωμα διατροφής SUPERFOODS® MEMOACT PLUS συγκεντρωνόμαστε σε αυτό που έχουμε να φέρουμε εις πέρας καλύτερα, με θεαματικότερα αποτελέσματα και χωρίς κόπο. Ένα σύμπλεγμα υπερτροφών για να ενισχύσουμε τις λειτουργίες του μυαλού μας και να αισθανόμαστε καλύτερα από ποτέ!