ΕΛΛΑΔΑ

Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Από τη φυλακή… συνοριοφύλακας (pics)

Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Από τη φυλακή… συνοριοφύλακας (pics)

Μετά τη μεγάλη περιπέτειά του στο Χονγκ Κονγκ, το πρώην μοντέλο προσπαθεί να ξεκινήσει μια καινούργια καριέρα.

Στους υποψήφιους που κρίθηκαν ικανοί κατά τις προκαταρκτικές εξετάσεις στο πλαίσιο του διαγωνισμού πρόσληψης Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου στη Μυτιλήνη βρίσκεται και η Ειρήνη Μελισσαροπούλου γράφοντας μια νέα σελίδα στη ζωή της, σύμφωνα με το stonisi.gr.

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου είχε συλληφθεί το 2017 για τη μεταφορά 2,6 κιλών κοκαΐνης, στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ και από την πρώτη στιγμή υποστήριζε ότι ήταν αθώα και πως σε καμία περίπτωση δεν γνώριζε για την ύπαρξη της κοκαΐνης.

Η ίδια επέμενε πως τα ναρκωτικά τα έβαλε στις αποσκευές της ο φίλος της, χωρίς εκείνη να το γνωρίζει.

Υπενθυμίζεται ότι η Ειρήνη Μελισσαροπούλου είχε κριθεί αθώα από τους 7 ενόρκους στο Χονγκ Κονγκ. Η απόφαση είχε βγει στις 13 Μαρτίου του 2019 και η 21χρονη που κρατείτο τους προηγούμενους 17 μήνες στην Κίνα, με την κατηγορία της μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, επέστρεψε στην Ελλάδα και την οικογένειά της.

«Είναι ομόφωνη η απόφαση για την αθώωσή της», ήταν τα πρώτα λόγια του Σάκη Κεχαγιόγλου στο Newsbomb.gr

«Εκφράζω τη χαρά και θα έλεγα την συγκίνησή μου για την ομόφωνη αθώωση της Ειρήνης. Η άρτια προετοιμασία της υπεράσπισής της επί 17 μήνες και η άψογη συνεργασία με τους συναδέλφους στο Χονγκ Κονγκ απέδωσαν τους καρπούς τους.

Ήμουν ως γνωστόν επιφυλακτικός για το αποτέλεσμα της δίκης, λόγω της αυστηρότατης νομοθεσίας που ισχύει στην Κίνα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που αισθάνομαι ευτυχής επειδή διαψεύσθηκα», είχε δηλώσει ο Σάκης Κεχαγιόγλου μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Μία ημέρα νωρίτερα μιλώντας αποκλειστικά στο Newsbomb.gr ο δικηγόρος του μοντέλου και διακεκριμένος δικηγόρος, Σάκης Κεχαγιόγλου, είχε εμφανιστεί επιφυλακτικός -όπως άλλωστε ήταν από την αρχή της υπόθεσης-, καθώς γνώριζε καλά την νομοθεσία των συγκεκριμένων χωρών, και σημείωνε με νόημα:«για μένα θα ήταν έκπληξη η αθώωση της Ειρήνης. Ευχάριστη μεν, έκπληξη δε».

Ο διακεκριμένος δικηγόρος είχε δηλώσει την Τρίτη 12/3/2019, αποκλειστικά στο Newsbomb.gr για την απόφαση: «Κατά την απολογία της η 21χρονη Ειρήνη υποστήριξε ότι λόγω του επαγγέλματος του πατέρα της, ο οποίος είναι αστυνομικός, ήξερε ακριβώς πώς γίνεται ο έλεγχος των χειραποσκευών στο αεροδρόμιο, και έτσι δεν θα διακινδύνευε για κάτι που ήξερε ποια διαδικασία έχει. Τέλος, στην απολογία της είχε καταθέσει ότι πέρασε από τρεις ελέγχους στις αποσκευές της και μόνο στον τρίτο ήταν που εντοπίστηκαν οι ναρκωτικές ουσίες».

Να θυμήσουμε ότι το 21χρονο μοντέλο είχε τονίσει κατά την απολογία του «Εγώ δεν θα κουβαλούσα ποτέ ναρκωτικά γιατί ήξερα ότι ήταν πολύ εύκολο να ανιχνευθούν», τόνισε. Το μοντέλο είχε τονίσει ακόμη πως ο φίλος της από την στιγμή που προσγειώθηκε, της έστελνε συνεχώς μηνύματα.

Εκείνη του είχε απαντήσει μόνο δύο φορές. Επειδή δεν ήξερε αγγλικά, θεώρησε ότι της τα έστελνε από το ενδιαφέρον του. Επειδή ήταν και μεγάλο το ταξίδι, πάνω από δέκα ώρες. Θεώρησε ότι ανησυχούσε αν είχε φτάσει καλά κι αν μπορούσε να συνεννοηθεί για να καταφέρει να φτάσει στο ξενοδοχείο. Το μοντέλο είχε επισημάνει χαρακτηριστικά πως, εκ των υστέρων κατάλαβε τον πραγματικό λόγο της ανησυχίας του, που ήταν το σακίδιο με τα ναρκωτικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη: Νεκρή γυναίκα από ανακοπή - Βίαζαν τις τρεις ανιψιές της μπροστά της