ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Μεγάλη μυστικότητα και κινητοποίηση για το φουσκωτό στην Παλαιόχωρα

Κρήτη: Μεγάλη μυστικότητα και κινητοποίηση για το φουσκωτό στην Παλαιόχωρα

Μια επιχείρηση, η οποία καλύπτεται με ...πέπλο μυστικότητας είναι σε εξέλιξη από το βράδυ της Τετάρτης (1/7) στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Λιμενικές αρχές προχώρησαν σε έρευνα φουσκωτού σκάφους, στρατιωτικού τύπου, με κινητήρες εκατοντάδων ίππων, με ραντάρ ανοιχτής θάλασσας, όπου επέβαιναν 7 άτομα, τα οποία ήρθαν από την Λιβύη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, τα μέλη του πληρώματος (ένας ή δύο Έλληνες) έφεραν προσωπικό οπλισμό, ενώ πάντα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος, ίσως, είναι αλλοδαποί.

Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν ότι οι Λιμενικές αρχές σταμάτησαν το σκάφος μεσοπέλαγα, ενώ υπήρχε και δεύτερο σκάφος όπου διέφυγε.

Στο σκάφος βρέθηκαν περίπου 200 κιλά ψάρια, ενώ δεν βρέθηκαν υλικά ψαρέματος. Παράλληλα, δεν υπάρχει πληροφορία για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών. Κάποιοι από τους επιβαίνοντες έφεραν μαζί τους ελαφρύ οπλισμό.

Τέλος, σύμφωνα με μαρτυρία, το ένα σκάφος ξεκίνησε πριν δύο ημέρες από το λιμάνι στο Καστέλι Κισάμου με δύο επιβαίνοντες, ενώ προηγουμένως είχε φορτώσει σημαντική ποσότητα καυσίμων.

Αρχικά, το βράδυ της Τετάρτης αποκλείστηκε το λιμάνι της περιοχής, ενώ τώρα είναι αποκλεισμένο το σημείο που έχουν δέσει το σκάφος και δεν επιτρέπεται να πλησιάσουν ούτε οι ντόπιοι ψαράδες στις βάρκες τους.

Το πλήρωμα του σκάφους οδηγείται στον εισαγγελέα, ενώ στην επιχείρηση που έχει στηθεί συμμετέχουν και άνδρες της Αστυνομίας.

Πηγή: flashnews.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Η Ελλάδα κερδίζει τη μάχη - Πόσο είναι ο δείκτης διασποράς