ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Βατόπουλος: Να τεθεί θέμα απαγόρευσης για τα πανηγύρια

Κορονοϊός - Βατόπουλος: Να τεθεί θέμα απαγόρευσης για τα πανηγύρια
INTIME NEWS

Κορονοϊός: Οι εικόνες συνωστισμού σε πάρτι και πανηγύρια ανησυχούν τους επιστήμονες.

Δεν έκρυψε την ανησυχία του ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας (06/07), για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες ενώ τόνισε πως ο ιός μεταδίδεται με τα σταγονίδια, συνεπώς πολύς κόσμος συγκεντρωμένος σε ένα σημείο αυξάνει τον κίνδυνο υπερμετάδοσης.

Κι ένα κρούσμα να υπάρχει, εξήγησε, μπορούν να προκληθούν εκατοντάδες ακόμα. «Τα έχουμε ξαναπεί. Ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει αλλά ο ιός δεν ξέρει από αυτά» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως συγκεντρώσεις όπως στην Αλίαρτο και στο Γουδή μπορεί να γίνουν «βόμβες» μετάδοσης του ιού.

Μάλιστα, ανέφερε πως ίσως να πρέπει να τεθεί θέμα απαγόρευσης στα πανηγύρια.

Για το αν μεταδίδεται ο ιός με τον αέρα, ο κ. Βατόπουλος σχολίασε πως γίνεται μια επιστημονική συζήτηση για το πόσο μακριά μεταφέρονται με τον αέρα τα σταγονίδια που φέρουν τον ιό κάτι που όπως εξήγησε εξαρτάται και από τις εκάστοτε συνθήκες (για παράδειγμα, με τον ανεμιστήρα μπορεί να «ταξιδέψουν» πολύ μακριά).

Παράλληλα, ο κ. Βατόπουλος επανέλαβε ότι πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις και να χρησιμοποιούνται οι μάσκες. «Μπορεί να μην είναι αρεστή αλλά αυτή είναι η κατάσταση και αυτό πρέπει να κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την πιθανότητα να έρθει ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού, ο καθηγητής τόνισε ότι όσο καλύτερα συμπεριφερόμαστε ως κοινωνία τόσο αυτή απομακρύνεται.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μάκης Παντζόπουλος: Ποιος είναι ο σύζυγος της Μενεγάκη με την τεράστια περιουσία