ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με τσεκούρι: Επικοινωνία Μητσοτάκη-Κικίλια για την υγεία των θυμάτων

Επίθεση με τσεκούρι: Επικοινωνία Μητσοτάκη-Κικίλια για την υγεία των θυμάτων
E-PTOLEMEOS.GR

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις Βρυξέλλες όπου και βρίσκεται με αφορμή την επίθεση με τσεκούρι σε Εφορία στην Κοζάνη. 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά από τις Βρυξέλλες με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των εφοριακών που νοσηλεύονται ύστερα από την επίθεση που δέχθηκαν με τσεκούρι στο χώρο δουλειάς τους.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την οδύνη του για το περιστατικό και ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας να μεταφέρει τη συμπαράστασή του στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.

Κοζάνη: Στον εισαγγελέα ο 45χρονος με το τσεκούρι

Με τη συνοδεία ισχυρής Αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα το πρωί της Παρασκευής 17 Ιουλίου, ο 45χρονος δράστης της αιματηρής επίθεσης στο κτήριο της Εφορίας Κοζάνης.

Ο δράστης δεν μίλησε ούτε στον ανακριτή αλλά ούτε και στον εισαγγελέα, ενώ χαρακτηρίζεται ως μη συνεργάσιμος και με τους αστυνομικούς, στους οποίους μάλιστα είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «δεν θα σας πω τίποτα», θέλοντας να δυσκολέψει το έργο των Aρχών.

Μάλιστα οι αστυνομικοί χρειάστηκε ακόμη και να τον κουβαλήσουν, αφού σε στιγμές έπεσε ακόμη και στο πάτωμα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται ακόμη στο δικαστικό μέγαρο, χωρίς τη συνοδεία δικηγόρου, καθώς αρνείται την παρουσία δικηγόρου, ενώ έξω από αυτό βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι τον δράστη επισκέφθηκαν χθες στην Aστυνομία οι συγγενείς του.

Σε μηχανική υποστήριξη δύο από τα θύματα

Συγκεκριμένα, ο 56χρονος που νοσηλεύεται στη 2η ΜΕΘ του Νοσοκομείου, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι από το χτύπημα που δέχτηκε με το τσεκούρι. Σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι εξαιρετικά κρίσιμη η κατάστασή του.

Η ασθενής Μ.Μ. 47 ετών φέρει θλαστικό τραύμα, κάταγμα κρανίου, χτυπήματα στην πλάτη και είναι σταθερή αιμοδυναμικά. Πρόκειται για τη γυναίκα που έσωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ο διευθυντής της ΔΟΥ πέφτοντας πάνω στον δράστη και κατάφερε να τον αφοπλίσει μαζί με έναν άλλο υπάλληλο της Εφορίας.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» σταδιακά χθες το απόγευμα (16 Ιουλίου 2020) από το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο» οι τρεις τραυματίες που δέχθηκαν επίθεση στη ΔΟΥ Κοζάνης και η κατάσταση τους έχει ως εξής:

Η ασθενής Μ. Μ. 47 ετών είναι σε σταθερή κατασταση και νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική με θλαστικό τραύμα στο κεφάλι, κάταγμα κρανίου και ένα θλαστικό τραύμα στην πλάτη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά.

Η ασθενής Π. Θ. 67 ετών, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με μηχανική υποστήριξη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά. Έγινε εκτίμηση της κατάστασης της από γναθοχειρουργό και τον Σ. Διευθυντή της οφθαλμολογικής λόγω της βλάβης στο πρόσωπο.

Ο ασθενής Ξ.Π. 56 ετών, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά από χειρουργική επέμβαση λόγω κρανίοεγκεφαλικής κάκωσης και τραυματισμού από τέμνον όργανο. Είναι αιμοδυναμικα σταθερός με μηχανική υποστήριξη .

Κοζάνη: Έτσι σκόρπισε τον τρόμο ο 45χρονος με το τσεκούρι

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης μπήκε στο κτήριο της Εφορίας, έχοντας ένα σακίδιο, έδωσε τα στοιχεία του κανονικά, θερμομετρήθηκε και δήλωσε ότι πάει στον 2ο όροφο, στο Κεφάλαιο. Εκεί, άνοιξε την πόρτα, έβγαλε το τσεκούρι από την τσάντα του και άρχισε να επιτίθεται με μανία εναντίον των υπαλλήλων.

«Ο δράστης ήταν ψυχρός και ψύχραιμος. Ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει», δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Πώς ακινητοποιήθηκε ο δράστης

Έντρομοι οι υπάλληλοι φώναζαν και έτρεχαν να σωθούν. Ωστόσο, ο προϊστάμενος του τμήματος Κεφαλαίου της ΔΟΥ Κοζάνης έπεσε επάνω στον 45χρονο και πάλεψε μαζί του, ενώ ο δράστης προσπαθούσε ακόμη και πεσμένος στο έδαφος να τον χτυπήσει. Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ πάλεψε αρκετά λεπτά μαζί του και, τελικά, με τη βοήθεια ενός συμβασιούχου και μιας υπαλλήλου κατόρθωσαν να τον ακινητοποιήσουν και να τον αφοπλίσουν.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα η Αστυνομία, που συνέλαβε τον άνδρα.

Επί τόπου έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, τα οποία μετέφεραν τους τέσσερις τραυματίες, έναν άνδρα και τρεις γυναίκες, στο Μαμάτσειο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης.

Μία τέταρτη υπάλληλος, στην προσπάθειά της να αποφύγει τα χτυπήματα του δράστη, έπεσε πανικόβλητη στις σκάλες και τραυματίστηκε στο πόδι.

Επικοινωνία Κικίλια με τις υγειονομικές αρχές της Κοζάνης

Νωρίτερα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη και με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης Στέργιο Γκανάτσιο, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών στη ΔΟΥ Κοζάνης.

Όπως ενημερώθηκε ο υπουργός Υγείας, η κατάσταση της υγείας του διασωληνωμένου άνδρα είναι πολύ σοβαρή.

Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες ο δράστης

Εν τω μεταξύ, ο 45χρονος δράστης που συνελήφθη από τους αστυνομικούς αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Κοζάνης.

Ο 45χρονος, με καταγωγή από την περιοχή του Άσκιου Κοζάνης, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των υπαλλήλων, φαίνεται να έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν με περιστατικά εντάσεως στην εφορία Κοζάνης.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι μετά την αποτρόπαια πράξη του, ο 45χρονος, σύμφωνα με το kozanilife.gr, φώναζε: «Σας άρεσε τώρα; Καλά να πάθετε…».

Το προφίλ του δράστη

Ο 45χρονος Ν.Κ. με καταγωγή από την περιοχή του Άσκιου Κοζάνης, δεν είχε φορολογικές εκκρεμότητες με τη ΔΟΥ Κοζάνης και το ΑΦΜ του ανήκει σε ΔΟΥ της Αττικής.

Σύμφωνα με υπάλληλο της ΔΟΥ Κοζάνης που μίλησε στο Kozanimedia.gr, ο δράστης τις τελευταίες ημέρες πήγαινε συχνά στο κτήριο της Εφορίας, χωρίς λόγο και είχε συνομιλίες με εργαζομένους, τους οποίους και ενοχλούσε.

Αστυνομική πηγή που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι ο δράστης της πρωτοφανούς επίθεσης με το τσεκούρι, ο οποίος κρατείται στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, αρνείται να πει το παραμικρό στους αστυνομικούς σχετικά με τους λόγους της πράξης του.

Το 2017, όπως ανέφερε η ίδια πηγή, είχε απασχολήσει τις Αρχές, όταν προκάλεσε ζημιές σε ΑΤΜ τράπεζας και σε δύο παρκόμετρα.

Σημειώνεται πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών καταδίκασε την αποτρόπαια, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, βίαιη επίθεση πολίτη σε βάρος υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης, την ώρα της εργασίας τους.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έχει επικοινωνήσει για το περιστατικό με τον Διοικητή του Μαμάτσειου Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κοζάνης και με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης, ενώ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή, ο οποίος έχει μεταβεί στην περιοχή.

«Η πολιτεία στέκεται στο πλευρό των θυμάτων της επίθεσης και θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα περιστατικά», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άγριο σεξ και φωνές σε νοσοκομείο στα Τρίκαλα - Κάλεσαν την αστυνομία