ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός σε Σαντορίνη και Κρήτη: Θετικά στον κορονοϊό 4 άτομα - Οι δύο τουρίστες

Συναγερμός σε Σαντορίνη και Κρήτη: Θετικά στον κορονοϊό 4 άτομα - Οι δύο τουρίστες
IN TIME

Κορονοϊός: Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε την Παρασκευή στη Σαντορίνη, τουρίστρια από τη Ρουμανία.

Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα βρέθηκε θετική στον κορονοϊό μετά από τον δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε στο αεροδρόμιο του νησιού.

Το δείγμα εστάλη στο νοσοκομείο της Σαντορίνης όπου και έχει τοποθετηθεί ειδικός μοριακός αναλυτής για Covid-19 και ήταν τελικά θετικό.

Μετά τα αποτελέσματα σήμανε συναγερμός στο νησί, ενώ η Ρουμάνα τουρίστρια που δεν εμφανίζει απολύτως κανένα συμπτώματα, μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο καραντίνας που έχει ορισθεί στο νησί.

Κρήτη: Τρία κρούσματα σε μία μέρα

Στο ένα εκ των τριών καταλυμάτων καραντίνας της Χερσονήσου βρίσκεται ένα παιδί, ηλικίας περίπου 8 με 10 ετών, αφού βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό το μεσημέρι της Παρασκευής (17/7).

Όπως μεταδίδει το neakriti.gr, πρόκειται για μέλος τετραμελούς οικογένειας από τη Ρουμανία, οι οποίοι είχαν έρθει για διακοπές στην Κρήτη.

Η μητέρα μαζί με το παιδάκι που έχει προσβληθεί από τον ιό διαμένουν σε ξεχωριστό δωμάτιο από τον πατέρα και το δεύτερο παιδί της οικογένειας.

Νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό πως καταγράφηκαν ακόμη δύο κρούσματα στο νησί.

Όπως ανέφερε το cretalive.gr, ένας 55χρονος και μια 38χρονη βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, με τον πρώτο να νοσηλεύεται μάλιστα στην Μονάδα Covid-19 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ο 55χρονος και η 38χρονη είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό, ενώ τα συμπτώματα που παρουσιάζουν χαρακτηρίζονται ήπια.

Στους 194 οι νεκροί στη χώρα

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα γνωστοποιήθηκε ο θάνατος μίας 83χρονης στη Θεσσαλονίκη, η οποία αποτελεί το 194ο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Η ηλικιωμένη κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Παπανικολάου» το πρωί της Παρασκευής (17/7), ενώ δεν είναι σαφές αν έπασχε και από υποκείμενα νοσήματα.

Σημειώνεται, επίσης, πως την Πέμπτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 35 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 18 εισαγόμενα, με το συνολικό αριθμό τους να είναι πλέον 3.939.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρίκαλα: Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 16χρονης Μαρίας - Τι δήλωσε η ιατροδικαστής