ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Νέος συναγερμός στην Αθήνα: Κρούσμα σε δομή τοξικοεξαρτημένων

Κορονοϊός - Νέος συναγερμός στην Αθήνα: Κρούσμα σε δομή τοξικοεξαρτημένων
INTIME NEWS

Κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε την Πέμπτη (3/9) σε δομή τοξικοεξαρτημένων του Δήμου Αθηναίων.

Η δομή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, λειτουργεί σε συνεργασίας με τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ και στεγάζεται σε ξενοδοχείο στην οδό Χαλκοκονδύλη.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, πρόκειται για χρήστη που είχε παρουσιάσει συμπτώματα, τον είδαν οι γιατροί της δομής, έκανε τεστ, και ενημερώθηκε την Πέμπτη ότι βγήκε θετικός.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να μεταβεί στη δομή για να κάνει τεστ και να προχωρήσει σε ιχνηλάτηση, ενώ δεν αποκλείεται να ληφθούν και περιοριστικά μέτρα, αν και στη δομή δε μένει σταθερός αριθμός ανθρώπων.

Συναγερμός για τα κρούσματα στις κλειστές δομές

«Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές και την κυβέρνηση καθώς χθες αποκαλύφθηκαν δύο νέες εστίες μετάδοσης σε κλειστές δομές και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού παραμένει τις τελευταίες μέρες σταθερά σε τριψήφιο νούμερο.

Οι δύο νέες εστίες - το γηροκομείο στο Μαρούσι και το ΚΥΤ της Μόριας- έρχονται να προστεθούν στις τρεις υπάρχουσες, την «Αγία Κυριακή» και την «Εστία Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη και τη δομή φιλοξενίας ανήλικων ασυνόδευτων μεταναστών στον Βύρωνα.

Την ίδια ώρα, η λίστα με τους νεκρούς στην χώρα μας από την πανδημία μακραίνει καθώς σε λίγες μόνο ώρες είχαμε την απώλεια τεσσάρων ατόμων. To σύνολο των νεκρών από κορoνοϊό στη χώρα μας είναι πλέον 279.

Το μεγάλο στοίχημα είναι η πορεία που θα διαγράψει η πανδημία στη χώρα μας τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, καθώς θα φανούν τα αποτελέσματα των μέτρων του Αυγούστου αλλά και η συμπεριφορά όλων όσων έχουν επιστρέψει από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Στο Μαρούσι, 19 είναι τα θετικά κρούσματα και ο οίκος ευγηρίας έχει τεθεί σε καραντίνα. Οι ηλικιωμένοι νοσούντες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία αναφοράς.

Στο ΚΥΤ της Μόριας θετικός στπν κορονοϊό, εντοπίστηκε ένας 40χρονος Σομαλός και έχει τεθεί σε απομόνωση, όπως και δύο συγκάτοικοί του. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Μυτιλήνη έχουν καταγραφεί περισσότερα από 100 κρούσματα και συνολικά 17 άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών στον Βύρωνα έχουν βρεθεί 33 θετικά κρούσματα, εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΕΛΣΤΑΤ: Ύφεση - ρεκόρ 15,2% στο δεύτερο τρίμηνο του 2020