ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: «Θα ξημερώσουμε στη Μόρια, δεν γίνεται αλλιώς»

Μυτιλήνη: «Θα ξημερώσουμε στη Μόρια, δεν γίνεται αλλιώς»
AP Photo

Δύσκολη είναι και η αποψινή νύχτα στο ΚΥΤ της Μόριας στη Μυτιλήνη.

Η Πυροσβεστική εξαντλεί τις δυνάμεις της προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η νέα φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα της Τετάρτης.

«Θα ξημερώσουμε στη Μόρια, δεν γίνεται αλλιώς», είπε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Διοίκησης Β. Αιγαίου, αντιπύραρχος, Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στο βόρειο μέτωπο.

Η πρώτη πυρκαγιά της Τετάρτης εκδηλώθηκε με τη δύση του ηλίου, στο σημείο του ελαιώνα δεξιά του ΚΥΤ όπου είχαν διασωθεί σκηνές- παραπήγματα από νάιλον.

Στοιβαγμένες η μία στην άλλη λαμπάδιασαν αμέσως και δεν έμεινε τίποτα όρθιο.

Νέα εστία που φούντωσε στη συνέχεια, πάλι σε σημείο που δεν είχε εκδηλωθεί την προηγούμενη μέρα, εκδηλώθηκε στο βόρειο σημείο του ΚΥΤ, όπου βρίσκονται αποθήκες καυσίμων.

Και στα δύο σημεία βρίσκονταν εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως οικογένειες που δεν είχαν πού να διανυκτερεύσουν και εκκένωσαν άμεσα τον χώρο, με τις Αρχές να χτενίζουν την περιοχή.

Με μαύρες πλαστικές σακούλες και τα υπάρχοντά τους, πολλές οικογένειες αιτούντων άσυλο κατευθύνθηκαν με προορισμό την πόλη της Μυτιλήνης, όπου θα συναντούσαν το μπλόκο της Αστυνομίας- η οποία είχε κλείσει τον δρόμο με κλούβες για δεύτερο 24ωρο, με δυνατή την πρόσβαση στη Μόρια, μόνο μέσω Λάρσου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός.

Πηγή: stonisi.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Το Newsbomb.gr στην Μόρια: Δραματική κατάσταση - Παντού φωτιά και απελπισία