ΕΛΛΑΔΑ

Ανθρωπιστική βοήθεια 55 τόνων για τη Μόρια παρέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας

Ανθρωπιστική βοήθεια 55 τόνων για τη Μόρια παρέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας

Ανθρωπιστική βοήθεια, 55 τόνων, για τη Μυτιλήνη παρέδωσε, σήμερα, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, Καρλ Νέχαμερ, στον υφυπουργό Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιο, ο οποίος τον υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», συνοδευόμενος από τον Ειδικό Γραμματέα Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων, Ευάγγελο Κωνσταντίνου.

Στα προσφερόμενα είδη, τα οποία αποδέχτηκε η Ελλάδα από την Αυστρία, μετά την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που εκδηλώθηκε στη Μόρια, συμπεριλαμβάνονται τα εξής (σε παρένθεση οι ποσότητες αυτών):

  • Φουσκωτά στρώματα (2.700)
  • Σεντόνια (2.700 σετ κλινοσκεπασμάτων)
  • Μαξιλάρια και μαξιλαροθήκες (2.700 - φουσκωτά μαξιλάρια και μαξιλαροθήκες)
  • Σκηνές (400, οι 200 τύπου 1 & 200 τύπου 2)
  • Κουβέρτες (7.400)
  • Σετ ειδών υγιεινής υπό τα Πρότυπα IFRC (2.000)
  • Σετ φωτισμού για τις σκηνές (400)
  • Ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης για σκηνές (200)

Κατά την παραλαβή της προσφερόμενης βοήθειας, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τον υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας, κ. Νέχαμερ. Είναι πολύ σημαντική η βοήθεια της Αυστριακής Κυβέρνησης και του αυστριακού λαού στην ανακούφιση των ανθρώπων που ζουν στη Μυτιλήνη. Στόχος της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσουμε τις βέλτιστες δυνατές συνθήκες ζωής για τους ανθρώπους εκεί. Θέλω να τονίσω ότι η αλληλεγγύη είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Θέλω, επίσης, να τονίσω την αλληλεγγύη που έχουν δείξει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας τους τελευταίους δύο μήνες στην προκλητικότητα της Τουρκίας και στη διασφάλιση των συνόρων μας».

Ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, Καρλ Νέχαμερ, επισήμανε: «Έχουμε έρθει εδώ, με 55 τόνους βοήθειας από την Αυστρία προς την Ελληνική Κυβέρνηση, διότι θεωρούμε, ότι είναι σημαντικό να προσφέρουμε βοήθεια και στους ανθρώπους και στους πολιτικούς που συμβάλουν, έτσι ώστε να προστατεύονται τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο κ. Νέχαμερ υπογράμμισε πως η Ελληνική Κυβέρνηση καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την παράτυπη μετανάστευση. Παράλληλα, ανέφερε πως η Ελλάδα χρειάζεται υποστήριξη για την υπεράσπιση των συνόρων, διότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Αυστρίας.

Τέλος, σημείωσε πως η αυστριακή κυβέρνηση προτίθεται να βοηθήσει και στις επιστροφές. «Υπάρχουν εμπειρογνώμονες, οι οποίοι θα διατεθούν. Η Frontex έχει μια ισχυρή παρουσία στη χώρα και αυτήν μπορούμε να την ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο. Θέλουμε, λοιπόν, σαν Αυστρία, να βοηθήσουμε εκεί που χρειάζεται», είπε χαρακτηριστικά. Το αεροσκάφος της Αυστρίας μετέφερε και βοήθεια από τη Σλοβενία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τον «Ιανό» - Ποιες περιοχές θα «σαρώσει» ο μεσογειακός κυκλώνας