ΕΛΛΑΔΑ

Υπό έλεγχο η φωτιά στο ΚΥΤ Σάμου

Υπό έλεγχο η φωτιά στο ΚΥΤ Σάμου
samos24.gr

Φωτιές στην Ελλάδα - Όλες οι ειδήσεις: Πυρκαγιά ξέσπασε στις 20:20 το βράδυ της Κυριακής (20/9) στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Σάμου, λίγο έξω από το Βαθύ.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίες έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Από την φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες του samos24.gr κάηκαν τρία κοντέινερ , ενώ ένα ασυνόδευτο παιδί οδηγήθηκε με όχημα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Σάμου με επιφανειακά εγκαύματα στο πόδι.

Πενήντα τέσσερα ασυνόδευτα παιδιά θα φιλοξενηθούν απόψε σε ξενοδοχείο της περιοχής και για τέσσερις ημέρες για προληπτικούς λόγους.

Ας σημειωθεί ότι την περασμένη Τρίτη είχε εκδηλωθεί και άλλη πυρκαγιά σε χώρο εξωτερικά του ΚΥΤ.

Την Κυριακή ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 22 κρούσματα του κορονοϊού στη Σάμο με τα 21 από αυτά να αφορούν διαμένοντες στο ΚΥΤ.

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος με αφορμή την αποψινή πυρκαγιά στο ΚΥΤ Σάμου ανέφερε σχετικά στο Facebook :

«Απόψε πάλι πυρκαγιά στο ΚΥΤ. 3 κοντέινερ καμένα παρ όλες τις προσπάθειες των πυροσβεστών, της αστυνομίας και του προσωπικού. Εν μέσω υγειονομικού αποκλεισμού του ΚΥΤ τώρα 56 ασυνόδευτοι μεταφέρονται σε ξενοδοχείο της πόλης, παρ όλες τις αντιρρήσεις του Δήμου . Χώρος εσωτερικά του ΚΥΤ για να φιλοξενηθούν υπάρχει.

Ο Δήμος έχει υποδείξει σε όλες τις συσκέψεις την ανάγκη και το χώρο για τη δημιουργία υποδομής καραντίνας ΕΝΤΟΣ ΟΜΩΣ της περιμέτρου του υπάρχοντος ΚΥΤ.

ΖΗΤΟΥΜΕ

  1. Τον πλήρη αποκλεισμό του ΚΥΤ και του σε αυτό και πέριξ αυτού διαμένοντα πληθυσμό μεταναστών / προσφύγων.
  2. Την ενίσχυση του Νοσοκομείου Σάμου και του κλιμακίου του ΕΟΔΥ (με προσωπικό και μέσα ) και την αποστολή ικανού αριθμού τεστ ταχείας εξέτασης, προκειμένου να υποβληθούν σε αυτό, πέραν των μεταναστών/ προσφύγων, όλο το προσωπικό των εμπλεκόμενων με την διαχείριση του πληθυσμού (ένστολο και υγειονομικό προσωπικό, εργαζόμενοι στη Δομή, προσωπικό των ΜΚΟ )
  3. Υγειονομικό έλεγχο του πληθυσμού των μεταναστών/ προσφύγων που διαμένει σε μισθωμένα ακίνητα και ενίσχυση της Δομής COVID-19 του ΚΥΤ, με προσωπικό και εξοπλισμό.
  4. Μαζική αποσυμφόρηση του ΚΥΤ Σάμου μετά την διενέργεια των τεστ και κλείσιμο της δομής».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πρωταθλήτρια η Αττική - Μείωση των κρουσμάτων, «έκρηξη» των διασωληνωμένων