ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Τα σκληρά μέτρα που προσπαθεί να αποφύγει η κυβέρνηση

Κορονοϊός: Τα σκληρά μέτρα που προσπαθεί να αποφύγει η κυβέρνηση

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, αναφέρθηκε στα μέτρα που πρέπει να τηρούμε για να μην έρθουν νέα, τις εστίες υπερμετάδοσης και τα σχολεία.

«Μας ανησυχούν τα χθεσινά νούμερα. Το πρόβλημα εντοπίζεται πλέον στον κεντρικό τομέα των Αθηνών, όπου υπάρχει το σημαντικότερο ποσοστό των κρουσμάτων και είναι μια πηγή ανησυχίας για το πώς θα εξελιχθεί ο κορονοϊός στην Αττική. Το πρώτο πρόβλημα είναι η Αττική και το δεύτερο οι δομές» τόνισε ο κ. Σύψας.

«Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά πάση θυσία, θα είναι τα τελευταία που θα κλείσουν. Αυτό προσπαθούμε» επανέλαβε. «Δεν μου αρέσει να μιλάω συνεχώς για νέα μέτρα, γιατί αυτό είναι αδιέξοδο. Τα νέα μέτρα πληγώνουν την κοινωνία και την οικονομία. Υπάρχει μια ομάδα σκληρών μέτρων που είχαμε λάβει τον Μάρτιο και προσπαθούμε να το αποφύγουμε. Είναι η ώρα ο κάθε πολίτης να κάνει το σωστό» πρόσθεσε. «Ένας άνθρωπος μπορεί και να μολύνει και πάνω από 100 ανθρώπους όταν υπάρχει συγχρωτισμός. Ένας σε μια πλατεία μπορεί να μολύνει και 100 και παραπάνω από 100 ανθρώπους», υπογράμμισε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Παγώνη: Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 8 το βράδυ αν χρειαστεί