ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Σε οριακή κατάσταση οι ΜΕΘ στην Αττική - Κατειλημμένες οι 2 στις 3 κλίνες

Κορονοϊός: Σε οριακή κατάσταση οι ΜΕΘ στην Αττική - Κατειλημμένες οι 2 στις 3 κλίνες
IN TIME

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκεταιτο σύστημα υγείας στην Αττική, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Καζάνι που βράζει είναι το σύστημα υγείας στην Αττική, καθώς οι ΜΕΘ που διατίθενται για ασθενείς με κορονοϊό έχουν σχεδόν γεμίσει.

Η επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 303 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων 59 συνδέονται με γνωστές συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 20.142, εκ των οποίων το 55.9% άνδρες.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο αριθμός των διασωληνωμένων ανήλθε στους 83. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη. 25 (30.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.0% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ, επιπλέον, 227 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Συναγερμός στο σύστημα υγείας της Αττικής

Στο ζήτημα των ΜΕΘ εστίασε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι από τις 272 κλίνες ΜΕΘ COVID-19 που υπάρχουν πανελλαδικά, οι 99 είναι κατειλημμένες και 173 κενές (ποσοστό 64%).

Στην Αττική, ωστόσο, η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική, καθώς από τις 126 ΜΕΘ -που προορίζονται για ασθενείς με κορονοϊό- οι 84 έχουν καλυφθεί και κενές παραμένουν 42 (μόλις το 33%).

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, σε όλη τη χώρα νοσηλεύονται με κορονοϊό, συνολικά και όχι σε ΜΕΘ, γύρω στα 630 άτομα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΗ: Εκπτώσεις και δωρεάν πάγιο για όλους – Μητσοτάκης: Υποδειγματικό success story