ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται πιο αυστηρές ποινές για τους βασανιστές ζώων μετά την κτηνωδία στην Κρήτη

Έρχονται πιο αυστηρές ποινές για τους βασανιστές ζώων μετά την κτηνωδία στην Κρήτη

Αυστηροποίηση των ποινών για τους βασανιστές ζώων προανήγγειλε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης με αφορμή το σάλο που προκάλεσε η κτηνωδία σε βάρος σκύλου στα Χανιά.

Ο κ. Βορίδης, όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση, έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την προστασία και την ευζωία των ζώων. Σε δήλωσή του ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο πρόσφατος άγριος βασανισμός ζώου που συνέβη στην Κρήτη αναδεικνύει την αναγκαιότητα της θέσπισης ενός βαρύτερου ποινικού πλαισίου που θα καθιστά αποτελεσματικότερη τη δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προτείνουμε στη Βουλή να υιοθετήσει τέτοια βαρύτερη νομοθεσία».

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το parakritika.gr, μετά την παρέλευση του αυτοφώρου, ο 55χρονος που φέρεται να κακοποίησε τον σκύλο του εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Ο 55χρονος έδωσε κατάθεση, του επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ και έφυγε.

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Αναστασία Μπομπολάκη, έχει ζητήσει να οριστεί τάχιστα η δικάσιμος μόλις παραδοθεί πλέον ο φάκελος της δικογραφίας από την ΕΛ.ΑΣ. στην Εισαγγελία και επιπλέον η όποια ποινή του επιβληθεί να είναι εκτελεστέα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μητέρα Τοπαλούδη: «Ήμουν νοερά δίπλα της» - Συγκλονίζουν τα λόγια της για τη Μάγδα Φύσσα