ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - ΕΟΔΥ: Αρνητικά και τα 461 τεστ που έγιναν στη Σάμο

Κορονοϊός - ΕΟΔΥ: Αρνητικά και τα 461 τεστ που έγιναν στη Σάμο

Συνολικά 461 τεστ για κορονοϊό, από τα οποία δεν βρέθηκε κανένα θετικό, έχουν πραγματοποιήσει κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας στη Σάμο, από την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, διενήργησαν έλεγχο για Covid -19 στο γηροκομείο Βαθέος Σάμου (σε όλους τους τροφίμους και στο προσωπικό), στο Ηραίο, στο Πυθαγόρειο, καθώς και τεστ σε κεντρικά σημεία για το κοινό.

Επίσης, ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ) διανέμουν έντυπο ενημερωτικό υλικό και μάσκες προστασίας.

Κορωνοϊός: Θλιβερή πρωτιά με 98 διασωληνωμένους - Νέα μέτρα από Δευτέρα

Νέα πακέτο μέτρων από Δευτέρα

Ένα νέο πακέτο μέτρων υιοθετείται από την ερχόμενη Δευτέρα ανά περιοχή επικινδυνότητας για να μπει «φρένο» στην εκτόξευση κρουσμάτων, ιδίως στην Αττική η οποία είναι στο επίπεδο 3 και πιέζει και το σύστημα υγείας λόγω του αρνητικού ρεκόρ διασωληνωμένων.

Ο χάρτης που παρουσίασαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας.

Εντάσσει τις 74 περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας σε επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας με αντίστοιχες δέσμες μέτρων που ισχύουν για όλους. Πιο συγκεκριμένα εντάσσονται στα εξής επίπεδα:

Επίπεδο 1 - Ετοιμότητας (πράσινο)

Επίπεδο 2 - Επιτήρησης (κίτρινο)

Επίπεδο 3 - Αυξημένης Επιτήρησης (πορτοκαλί)

Επίπεδο 4 - Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινο)

Ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος υγείας (πχ. χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες και κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, της κάθε περιοχής, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης αλλά και της συσχέτισης των κρουσμάτων και των επαφών τους. 17 κριτήρια αναλύονται και αξιολογούνται σε καθημερινή βάση προκειμένου να καθοριστεί το επίπεδο συναγερμού κάθε περιοχής.

Η εφαρμογή των μέτρων θα πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις, που να δικαιολογούν εξαιρέσεις εντός της περιφερειακής Ενότητας, δηλαδή σε επίπεδο δήμου, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ρομά: «Πόλεμος» για μία ψεύτικη ανάρτηση στο Tik Tok - Τι λέει ο δήμαρχος Αχαρνών στο Newsbomb.gr