ΕΛΛΑΔΑ

Ρομά: «Πόλεμος» για μία ψεύτικη ανάρτηση στο Tik Tok - Τι λέει ο δήμαρχος Αχαρνών στο Newsbomb.gr

Ρομά: «Πόλεμος» για μία ψεύτικη ανάρτηση στο Tik Tok - Τι λέει ο δήμαρχος Αχαρνών στο Newsbomb.gr

Εκτός ελέγχου ήταν χθες το βράδυ (9/10) η κατάσταση σε πολλά σημεία στην Αττική, την Πελοπόννησο, το Βόλο, το Αγρίνιο και τη Λαμία από τα επεισόδια που προκάλεσα Ρομά για το θάνατο του 18χρονου ομοφυλού τους από τα πυρά ενός 64χρονου άντρα στη Μεσσήνη. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο Newsbomb.gr ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός τα επεισόδια ξεκίνησαν από την Φυλή και επεκτάθηκαν προς τις εργατικές κατοικίες. «Σήμερα τα πράγματα είναι ήρεμα αλλά όλο το βράδυ γινόντουσαν περιπολίες», τονίζει ο δήμαρχος της περιοχής. Επίσης σύμφωνα με τον ίδιο οι περιπολίες θα συνεχιστούν και απόψε το βράδυ προκειμένου να αποφευχθούν νέα επεισόδια. «Θα ήμαστε σε επιφυλακή», σημειώνει ο κ. Βρεττός. Και προσθέτει: «αν και δεν γνωρίζουμε πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια μας προκαλεί εντύπωση που έγιναν την ίδια στιγμή σε όλη την χώρα. Ίσως ο συντονισμός τους έγινε μέσω του διαδικτύου».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν χθες το απόγευμα, όταν μετά την ανακοίνωση της προφυλάκισης του 64χρονου από το δικαστήριο Καλαμάτας, μια ψευδής είδηση στο Tik Tok ανέφερε ότι ο 64χρονος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του.

Οι Ρομά που βγήκαν στους δρόμους ζητούσαν από την Ελληνική Δικαιοσύνη να μην πέσει στα «μαλακά» ο 64χρονος, ο οποίος άνοιξε πυρ όταν διαπίστωσε ότι ο 18χρονος είχε παραβιάσει την ιδιοκτησία του.

«Νύχτα κόλαση» με συγκεντρώσεις Ρομά σε όλη τη χώρα

Ομάδες Ρομά διαμαρτυρήθηκαν για τον φόνο του 18χρονου στην Μεσσήνη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη ένταση και επεισόδια, με φωτιές σε λάστιχα και κάδους απορριμμάτων, το απόγευμα τις Παρασκευής (09/10).

Συγκεκριμένα, οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίες έλαβαν χώρα τόσο στη λεωφόρο Αθηνών, στα όρια μεταξύ Άνω Λιοσίων και Αχαρνών στο Ζεφύρι όσο και στην Εθνική Οδό Κορίνθου -Πατρών, καθώς και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Άμεσα έσπευσαν στα σημεία δυνάμεις της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, με αποτέλεσμα ωστόσο η ένταση να αυξηθεί.

Αξίζει να αναφερθεί πως τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά από σκάγια στα Μέγαρα.

Ασπρόπυργος: Επίθεση περίπου 40 ατόμων σε αστυνομικούς

Ενέδρα στους αστυνομικούς έστησε το απόγευμα της Παρασκευής (09/10) ομάδα Ρομά στον Ασπρόπυργο.

Ειδικότερα, περίπου 40 Ρομά, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρομά διαμαρτυρήθηκαν για τον θάνατο 18χρονου Ρομά, ο οποίος φέρεται ότι σκοτώθηκε από 63χρονο στη Μεσσηνία όταν ο νεαρός επιχείρησε να μπει παράνομα στο σπίτι του πριν λίγες ημέρες.

Δυνάμεις της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής απέκλεισαν τον δρόμο ενώ από την πλευρά του Μενιδίου υπήρξαν και κλούβες με άνδρες των ΜΑΤ.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Δείτε εικόνες του Newsbomb.gr στην gallery:

Επεισόδια στη Γαστούνη – Κλειστοί δρόμοι

Αναστάτωση επικράτησε και σε δύο σημεία της Ε.Ο. Πύργου – Πατρών, στην Γαστούνη και στα Λαστέικα, όπου συγκεντρώθηκαν δεκάδες Ρομά. Στα Λαστέικα οι συγκεντρωμένοι αρκέστηκαν σε συνθήματα και ύβρεις προς τις αστυνομικές αρχές, ενώ στη Γαστούνη η κατάσταση ήταν αρκετά δύσκολη, καθώς έκαιγαν λάστιχα και πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, σύμφωνα με το patrisnews.gr.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Επεισόδια στην Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών

Νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, ομάδα Ρομά έκλεισε και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών στο 94 χλμ, στο ύψος του Ζευγολατιού.

Στο σημείο δημιουργήθηκαν μεγάλες ουρές αυτοκινήτων που φτάνουν τα 5 χλμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 150 περίπου Ρομά, έκαιγαν λάστιχα.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη για τον 18χρονο

Επεισόδια προκάλεσαν άγνωστοι αργά το απόγευμα της Παρασκευής, κοντά στον οικισμό Αγία Σοφία όπου κατοικούν Ρομά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, άγνωστοι κάλεσαν την πυροσβεστική για δήθεν πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στον οικισμό, ωστόσο όταν μετέβησαν στο συγκεκριμένο σημείο δύο πυροσβεστικά οχήματα, συνοδεία περιπολικού, δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα και τα τρία οχήματα να υποστούν ζημιές.

Προφυλακιστέος ο 63χρονος για τη δολοφονία του 18χρονου Ρομά στην Πιπερίτσα

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Καλαμάτας, ο 63χρονος που κατηγορείται για τον φόνο του 18χρονου, που έγινε την περασμένη Δευτέρα στην κοινότητα Πιπερίτσα της Μεσσηνίας.

Καθ΄ όλη την διάρκεια της απολογίας του 63χρονου, έξω από το δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες συγγενείς και φίλοι του θύματος, ενώ η Αστυνομία είχε λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων.

Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες Ρομά

Χθες, ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή Καλαμάτας το μεσημέρι της Πέμπτης οι δύο ανήλικοι Ρομά που μπήκαν μαζί με τον 18χρονο στο σπίτι του 63χρονου στην Πιπερίτσα με σκοπό να ληστέψουν.

Σύμφωνα με το STAR, οι δυο ανήλικοι είχαν πάει από μόνοι τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας ακριβώς μετά το συμβάν, συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν τις εξής κατηγορίες: διακεκριμένη κλοπή τελεσθείσα από κοινού κατ’ εξακολούθηση από δύο ή περισσότερα άτομα που είχαν ενωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών και για συνέργεια από κοινού σε ληστρική κλοπή».

Τι είπαν για το περιστατικό

Σύμφωνα με τον συνήγορό τους, οι δύο ανήλικοι υποστήριξαν ότι μόλις είδαν πως ο 63χρονος τους είδε, τράπηκαν σε φυγή, πηδώντας από το μπαλκόνι του σπιτιού.

Ο 18χρονος έμεινε πίσω, αφού πρώτα έσπρωξε τον 63χρονο ώστε να καταφέρει να κάποια που είχε βρει. Μετά πήδηξε και αυτός από το μπαλκόνι, όπου και τον βρήκε η σφαίρα από το όπλο του 63χρονου, που είχε βγει στο μπαλκόνι του και πυροβολούσε.

Επεισόδια μετά την κηδεία του 18χρονου

Μετά την κηδεία του 18χρονου, Ρομά που βρίσκονταν στην κηδεία συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Όπως αναφέρει το messinialive.gr, οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση με πέτρες αλλά και καπνογόνα, και απάντησαν με δακρυγόνα προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος που στρεφόταν εναντίον τους.

Η κυκλοφορία στον κόμβο εκείνη τη στιγμή γινόταν κανονικά, με τους οδηγούς που έτυχε να διέρχονται από εκεί, να προσπαθούν να απομακρυνθούν όπως-όπως από το σημείο των επεισοδίων. Ο δρόμος έκλεισε για λίγη ώρα από την αστυνομία, με εκτροπή των οχημάτων, ενώ στη συνέχεια δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία, όταν και τερματίστηκαν τα επεισόδια.

Η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα οξυμένη, καθώς εξαγριωμένοι Ρομά επιτέθηκαν στον κόμβο Πιπερίτσας, και σε απορριμματοφόρο του Δήμου Μεσσήνης που ερχόταν από Τρίοδο. Το όχημα δέχτηκε πέτρες από εξαγριωμένους Ρομά, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια του. Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανέναν εργαζόμενος που επέβαινε σε αυτό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr