ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής - Ποινές: Απεργούν οι σωφρονιστικοί - Προβλήματα στις μεταγωγές την Πέμπτη

 Δίκη Χρυσής Αυγής - Ποινές: Απεργούν οι σωφρονιστικοί - Προβλήματα στις μεταγωγές την Πέμπτη
INTIME

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αδύνατη η μεταγωγή των καταδικασθέντων στις φυλακές, λόγω της συμμετοχής των σωφρονιστικών υπαλλήλων στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Απεργούν την Πέμπτη οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, συμμετέχοντας στην 24ωρη κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, γεγονός που αποτελεί τροχοπέδη για τη μεταγωγή των καταδικασθέντων στη δίκη της Χρυσής Αυγής στις φυλακές.

Η διαδικασία των καταδικαστικών αποφάσεων από το αρμόδιο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης για το ενδεχόμενο ανασταλτικής διαδικασίας των ποινών, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, θα κριθεί οριστικά ποιοι και πόσοι καταδικασθέντες θα διαβούν το κελί της φυλακής.

Άρα, θα πρέπει ο αρμόδιος Εισαγγελέας, να διατάξει τη σύλληψή τους και τη μεταφορά τους στις φυλακές που έχουν ήδη επιλεχθεί προς τούτο. Μόνο που κάτι τέτοιο δεν θα μπορεί να γίνει, λόγω της απεργίας.

Στο έγγραφο που εστάλη από τις φυλακές του Κορυδαλλού προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και έχει στη διάθεσή του το Law&Order, φαίνεται ότι καθ' όλη τη διάρκεια της απεργίας, δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Άρα, πρακτικά, δεν θα μπορούν να γίνουν ούτε οι μεταγωγές των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής, αν αυτό απαιτηθεί.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

Πηγή: Law&Order