ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση: Τι ποσοστό πιστεύει ότι δεν υπάρχει κορονοϊός - Πώς κρίνονται τα μέτρα της κυβέρνησης

Δημοσκόπηση: Τι ποσοστό πιστεύει ότι δεν υπάρχει κορονοϊός - Πώς κρίνονται τα μέτρα της κυβέρνησης

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τα ευρήματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρίνεται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό  53% έναντι  23,3% του Αλέξη Τσίπρα

Μόλις δυο στους δέκα ερωτηθέντες υποτιμούν ή πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κορονοϊός, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc για που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Πιο συγκεκριμένα το 78,3% πιστεύουν πως ο κορονοϊός υπάρχει και πως αν δεν παρθούν δραστικά μέτρα θα είναι επικίνδυνος για την κοινωνία, ενώ από την άλλη μεριά το 20,8% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως ο κορονοϊός ή δεν υπάρχει ή υπάρχει αλλά δεν είναι πιο επικίνδυνος από μια απλή γρίπη.

Παράλληλα, όσον αφορά το δημογραφικό χάρτη της συγκεκριμένης ερώτησης, το 24% όσων υποτιμούν τον κορονοϊό είναι άνδρες και 17,2% γυναίκες.

Θα πρέπει να επιβληθεί καθολικό lockdown για 15 μέρες ώστε να μειωθούν τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Εδώ τα ευρήματα είναι μοιρασμένα αφού το 36,9% απάντησαν πως συμφωνούν με μια τέτοια σκέψη και 44,3% πως διαφωνούν.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα όπως προκύπτει όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση.

Πiο συγκεκριμένα το 53% θεωρεί ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 23,3% επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα.

Το 56,7% απαντά πως τα πράγματα θα πήγαιναν χειρότερα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνησης, το 15,1% πως θα πήγαιναν καλύτερα και το 17,5% θα ήταν περίπου ίδια.

Το 40,3% κρίνει θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορoνοϊού και το 29,2% μάλλον θετικά. Από την άλλη αρνητικά κρίνουν τους χειρισμούς της το 19,5% των ερωτηθέντων και μάλλον αρνητικά το 9,7%.

Δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης είναι ο Νίκος Δένδιας με 61,7% θετικές γνώμες και ακολουθούν ο Βασίλης Κικίλιας με 58,9% και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με 58,8%.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Στην «εντατική» η Αττική - Τα 227 από τα 508 νέα κρούσματα στην πρωτεύουσα