ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Στο «κόκκινο» η αγωνία των πολιτών για την αύξηση των κρουσμάτων

Κορονοϊός - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Στο «κόκκινο» η αγωνία των πολιτών για την αύξηση των κρουσμάτων

Κορονοϊός:  Σε οριακό σημείο βρίσκεται η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού - «Βράζει» η Αττική  - Η κάμερα του Newsbomb.gr κατέγραψε την αγωνία των πολιτών. 

Σταθερά πάνω από τα 800 κινούνται τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα τις τελευταίες μέρες. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας. Από τα 841 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ χθες Παρασκευή (23/10) τα 290 εντοπίζονται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη 197.

Στην Αττική υπήρξε αύξηση 40% στα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα, μετά την ελαφρά μείωση των περασμένων εβδομάδων. Ενώ η ηλικιακή ομάδα 19-40 μολύνονται σε αυτή τη φάση έως και δυο φορές πιο εύκολα και η συμμετοχή τους στις διαγνώσεις είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.

Η κατάσταση σύμφωνα με τους ειδικούς είναι εξαιρετικά κρίσιμη και πρέπει να υπάρχει πιστή εφαρμογή των μέτρων χωρίς εξαιρέσεις.

Από την πλευρά του ο καθηγητής του ΕΚΠΑ είπε ότι η επιδημία δεν είναι σε ύφεση στο λεκανοπέδιο «η Αττική παρουσίασε αύξηση 40% διαγνώσεων σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα», σημείωσε ο κ. Μαγιορκίνης. Τόνισε όμως ότι η αύξηση εκτός Αττικής έχει πιο επιθετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με το Λεκανοπέδιο, γι' αυτό μειώνεται το ποσοστό της συμμετοχής της στα συνολικά κρούσματα.

Το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων σημείωσε εκ νέου ότι η ηλικιακή ομάδα των 40 δεν είναι άτρωτη και θα πρέπει να τηρεί τα μέτρα προστασίας αλλά και τα περιοριστικά μέτρα.

Για να διαπιστώσουμε την αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων που ανακοίνωσε την Πέμπτη( 22/10) ο Πρωθυπουργός θα χρειαστεί να περάσουν 14 ημέρες.

Στο «κόκκινο» η αγωνία των πολιτών για τα νέα κρούσματα

To Newsbomb.gr επισκέφτηκε αρκετές γειτονιές της Αθήνας και οι πολίτες ανησυχούν καθώς όπως λένε τα μέτρα δεν εφαρμόζονται κυρίως από τους νέους και η κατάσταση έχει «ξεφύγει».

Για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown εκτιμούν πως αυτό θα ήταν καταστροφικό για την οικονομία αλλά θα πρέπει να εφαρμοστούν από όλους τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Oδηγός λεωφορείου είπε πως τα περιστατικά των διαπληκτισμών μέσα στα λεωφορεία είναι καθημερινά. Μάλιστα μας περιέγραψε στην κάμερα του Newsbomb.gr πως δύο κυρίες πιάστηκαν στα χέρια γιατί η μία εκ των δύο δεν δεχόταν να φορέσει μάσκα και πως ο κόσμος στα ΜΜΜ είναι ό ένας πάνω στον άλλο «σαν σαρδέλες...».

Δείτε τι είπαν οι κάτοικοι της Αττικής στην κάμερα του Newsbomb.gr:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πώς θα γίνεται η μετακίνηση κατά τον περιορισμό - Ποιοι εξαιρούνται από τη μάσκα