ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Κόκκινος» συναγερμός - Αυτά είναι τα μέτρα που έρχονται πριν το lockdown

Κορονοϊός: «Κόκκινος» συναγερμός - Αυτά είναι τα μέτρα που έρχονται πριν το lockdown

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ο συνδυασμός της πανδημίας του κορονοϊού με τον ιό της γρίπης ανησυχεί ιδιαιτέρως κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους, την ώρα που η Ελλάδα συνεχίζει να καταγράφει καθημερινά τριψήφια κρούσματα του νέου φονικού ιού

Από το Σάββατο βρίσκονται σε πλήρη ισχύ τα δύο νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να ανακοπεί η διασπορά του ιού και συγκεκριμένα η μάσκα παντού και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.30 τα βράδυ έως και τις 5 το πρωί.

Η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες θα εξετάσει αν θα υπάρξει σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων, κάτι που θα σημαίνει ότι τα εν λόγω μέτρα αποδίδουν καρπούς. Αν όμως τα κρούσματα παρουσιάσουν ξανά εκθετική αύξηση, τότε είναι πολύ πιθανόν νέα μέτρα να πέσουν ξανά στο τραπέζι.

Τα δύο πρώτα μέτρα είχαν ως στόχο τους νέους, οι οποίοι είναι εκείνοι που «οδηγούν» την επιδημία στη χώρα. Στην επόμενη φάση πιθανόν να πρέπει να προστατευτούν οι ηλικιωμένοι, ώστε να μην πιεστούν περισσότερο οι ΜΕΘ.

Έτσι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή - στο επόμενο στάδιο - και ανάλογα με την πορεία του ιού τρία ακόμα μέτρα:

α) Την απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός των περιφερειακών ενοτήτων που βρίσκονται σε πορτοκαλί συναγερμό

β) την περαιτέρω μείωση του ωραρίου στην εστίαση και τα μπαρ, να κλείνει δηλαδή η Εστίαση νωρίτερα από τις 12 το βράδυ

γ) τον περιορισμό των μετακινήσεων για τους ευπαθείς και τους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.