ΕΛΛΑΔΑ

Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία του Γαβαλά

Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία του Γαβαλά

Σε δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Λάκη Γαβαλά ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Μαλανδρίνου για μη καταβολή ΦΠΑ ύψους 146.000 προχώρησε η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την απόφαση αυτή της Αρχής πρόκειται να επιδώσει εισαγγελέας τις επόμενες ημέρες στον 60χρονο επιχειρηματία, ενώ δεν αποκλείεται να ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος του Λάκη Γαβαλά για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» σε βαθμό κακουργήματος. Σημειώνεται ότι, ο επιχειρηματίας έχει ήδη καταθέσει αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησής του με όρους στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο αναμένεται να αποφανθεί σχετικά με βούλευμα του τις προσεχείς ημέρες.

Στο μεταξύ, λόγω της αποχής των δικηγόρων, αναβλήθηκε για τις 6 Ιουνίου 2012 από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά στα χρέη προς το δημόσιο του Λάκη Γαβαλά ύψους 7,5 εκατ. ευρώ.

Στον Κορυδαλλό η Παναγιώτα Γαβαλά

Στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε τελικά η αδελφή του Λάκη Γαβαλά, Παναγιώτα η οποία επίσης κρίθηκε προφυλακιστέα προ ημερών.

Η 50χρονη παραδόθηκε στην Οικονομική Αστυνομία αφού σε βάρος της είχαν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο που ανέρχονται σε 7.747.017,14 ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η Παναγιώτα Γαβαλά, εντεταλμένη σύμβουλος εταιρείας διακόσμησης εσωτερικών χώρων, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011 δεν απέδωσε Φ.Π.Α. ποσού 145.500,23 ευρώ, ενώ κατά τη διαχειριστική περίοδο του πρώτου διμήνου τρέχοντος έτους δεν απέδωσε Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών ποσού 4.282,95 ευρώ. Επίσης, σε βάρος της, ως εντεταλμένης συμβούλου άλλης εταιρείας έχουν βεβαιωθεί χρέη ύψους 7.597.233,96 ευρώ.