ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα – Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν 210 θετικά στα 1.500 rapid test του ΕΟΔΥ

Κρούσματα σήμερα – Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν 210 θετικά στα 1.500 rapid test του ΕΟΔΥ

Κρούσματα σήμερα: Στο «κόκκινο» είναι από σήμερα η Θεσσαλονίκη καθώς η Περιφερειακή Ενότητα ανέβηκε στο επίπεδο 4

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται και στο νομό Θεσσαλονίκης, όπως φανερώνουν και τα αποτελέσματα από τα 1.500 rapid test του ΕΟΔΥ. Από αυτά, τα 210 βρέθηκαν «θετικά», σε ποσοστό 6,8%.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Όπως δήλωσε ο κ. Αρκουμανέας, στα 1.100 – έως εκείνη η στιγμή – δωρεάν τεστ που έχουν γίνει από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, θετικά έχουν βγει περισσότερα από 50!

Πρόσθεσε δε ότι, «παρατηρείται μεγάλη αύξηση στα λύματα της πόλης. Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού. Δεν πρέπει να εφησυχαζόμαστε. Ανεξαρτήτως του επιπέδου που ανήκει η περιοχή που μένουμε, πρέπει να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα. Οι επόμενες βδομάδες θα είναι δύσκολες».

«Καθημερινά αναλύουμε όλα τα δεδομένα και οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι βάσει αυτών. Βλέποντας την αυξητική τάση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες, αποφασίστηκε ότι πρέπει τεθεί στο "κόκκινο" επίπεδο».

Την ανάγκη για ένα έκτακτο σχέδιο δράσης για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, λόγω των μέτρων που αναμένονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στην περιοχή, επεσήμανε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και τους αντιπεριφερειάρχες Β. Πατουλίδου και Χ. Μήττα, στα γραφεία της ΠΚΜ.

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι τόσο η κεντρική διοίκηση και αυτοδιοίκηση και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, αξιοποιώντας τους διαθέσιμους πόρους, εθνικούς ή και ευρωπαϊκούς, πρέπει να μεριμνήσουν ώστε μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων περιορισμού της πανδημίας, να προστατευτούν οι επιχειρήσεις και οι θέσεις εργασίας, ιδίως στις περιοχές που μπαίνουν στο «κόκκινο» στάδιο του χάρτη της πανδημίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι η ΠΜΚ ήδη επεξεργάζεται και πρόσθετες πρωτοβουλίες, όπως έκανε και στο πρώτο και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, και υπογράμμισε ότι από αύριο το πρωί όλες οι υπηρεσίες της ΠΜΚ θα εξυπηρετούν το κοινό με τηλεφωνικά ραντεβού και μέσω διαδικτύου, πλην εξαιρετικών περιπτώσεων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τουλάχιστον 24 κρούσματα εντοπίστηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου