ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Καμπανάκι» επιστημόνων! 300% πάνω οι νοσηλευόμενοι στη Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: «Καμπανάκι» επιστημόνων! 300% πάνω οι νοσηλευόμενοι στη Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Από τις 25 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, 2 Νοεμβρίου, οι νοσηλείες είναι τρεις φορές πάνω σύμφωνα με την Μίνα Γκάγκα, Πνευμονολόγο, Συντονίστρια Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής κλινικής «Σωτηρία», που επανέλαβε πολλάκις την τραγικά ραγδαία αύξηση των νοσηλευομένων με Covid -19.

«Είναι σαφές ότι το σύστημα πιέζεται», σημείωσε η κυρία Γκάγκα. «Σε σχέση με τους νοσηλευόμενους που είχαμε στα μεγάλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης μία εβδομάδα πριν, τώρα είμαστε 300% πάνω», τόνισε μιλώντας στο Mega η κα. Μίνα Γκάγκα, Πνευμονολόγος, Συντονίστρια Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής κλινικής «Σωτηρία».

Και πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ για τους ανθρώπους που μας χρειάζονται, όμως θέλουμε να το προφυλάξουμε, ούτε οι ασθενείς περνούν καλά, αλλά αν έχουμε παραπάνω θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα, δεν θα μπορούμε να έχουν την φροντίδα που χρειάζονται», σημείωσε.

Η κυρία Γκάγκα μίλησε για τις επιπτώσεις της φονικής πανδημίας και αναφέρθηκε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και στις προβλέψεις του ότι θα έχουμε 80 εκατ. ανθρώπους κάτω από το όριο της φτώχειας μετά την πανδημία.

Σύμφωνα με την πνευμονολόγο γνωρίζουμε αιώνες το πώς να προστατευόμαστε από ιούς που χτυπούν το αναπνευστικό. «Η πανώλη που έπληξε την Ευρώπη, οι άνθρωποι τότε φορούσαν μάσκες για να προστατευτούν και είχαμε καραντίνα στο Ντουμπρόβνικ. Τα μέτρα για την πρόληψη δεν έχουμε αλλάξει πολύ έκτοτε», ανέφερε.

Αναφορικά στον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς η κυρία Γκάγκα αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της χρήσης της μάσκας που μειώνει πάρα πολύ τον κίνδυνο μετάδοσης.

«Τα δύο μέτρα ισχύουν όταν δεν φοράμε μάσκα και αν δεν βήχουμε. Δεν θέλουμε το συγχρωτισμό, αλλά όταν φοράμε μπορούμε να έρθουμε σε πιο κοντινές αποστάσεις. Θα ήθελα να παρακαλέσω τα παράθυρα να είναι ανοιχτά. Αλλά αν φοράνε όλοι μάσκα ο κίνδυνος μειώνεται πάρα πολύ», σημείωσε.

Θεσσαλονίκη: Έκτακτα μέτρα στο Παπανικολάου από σήμερα

Αναστέλλεται η λειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά στις εφημερίες και οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Τα παραπάνω προβλέπονται από τα έκτακτα μέτρα που έλαβε το νοσοκομείο Παπανικολάου (Νοσοκομείο Αναφοράς για Covid-19) σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας , τα οποία ισχύουν από σήμερα.

Αναλυτικά τα μέτρα αυτά προβλέπουν:

  • Αναστολή λειτουργίας όλων των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και των απογευματινών ιατρείων καθώς και των ραντεβού σε όλα τα εργαστήρια. Τα προγραμματισμένα ραντεβού αναβάλλονται και θα επαναπρογραμματιστούν κατά προτεραιότητα. Από την αναστολή λειτουργίας των Εξωτερικών Ιατρείων εξαιρείται το «Εξωτερικό Ιατρείο παρακολούθησης ασθενών που νόσησαν με COVID 19» λόγω του ειδικού σκοπού του. Το μέτρο αυτό έχει ισχύ ως την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020. Η συνέχισή του θα επανεκτιμάται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας
  • Μείωση όλων των τακτικών προγραμματισμένων χειρουργείων κατά ποσοστό 80% και θα διενεργούνται μόνο τα επείγοντα (έκτακτα χειρουργεία και άκρως σοβαρά, όπως π.χ. ογκολογικά περιστατικά). Το μέτρο αυτό έχει ισχύ ως την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020. Η συνέχισή του θα επανεκτιμάται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.
  • Οι ασθενείς, ως τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020, θα προσέρχονται στο Νοσοκομείο κατά την ημέρα της γενικής εφημερίας μόνο για επείγοντα περιστατικά.
  • Οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα που είναι υπό τακτική παρακολούθηση μπορούν να προσέλθουν μόνο σε περίπτωση απόλυτης ανάγκης και κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό τους.
  • Το επισκεπτήριο δεν επιτρέπεται παρά μόνο σε περίπτωση επιτακτικής ανάγκης και με την άδεια του Συντονιστή Διευθυντή της κλινικής.
  • Συνεχίζεται η αυστηρή τήρηση των ισχυόντων μέτρων που αφορούν την υποχρεωτική εφαρμογή μάσκας σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου από όλο το προσωπικό και τους νοσηλευόμενους (πλην των περιπτώσεων που υπάρχει ιατρική αντένδειξη).

Η διοίκηση του νοσοκομείου Παπανικολάου απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες μας να τηρούν τις οδηγίες και να συνεργαστούν για να βοηθήσουν το ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας. Επίσης σημειώνει ότι λόγω της αναπόφευκτης επίπτωσης στην προσέλευση, πράγμα που προκαλεί οξεία μείωση των αποθεμάτων αίματος, η Αιμοδοσία του Νοσοκομείου συνεχίζεται κανονικά σε ξεχωριστό μεμονωμένο κτίριο, κοντά στην πύλη του Νοσοκομείου (Κτίριο Αιμοδοσίας). Ωράρια αιμοληψιών:8:30-14:00 Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή,17:00-20:00 Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται lockdown και στην Αττική; - Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά