ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Σε ύψιστο συναγερμό: Αναστολή αδειών σε όλες τις δομές Υγείας με απόφαση Κικίλια

Κορονοϊός -  Σε ύψιστο συναγερμό:  Αναστολή αδειών σε όλες τις δομές Υγείας με απόφαση Κικίλια

Σε υψηλό επίπεδο συναγερμού βρίσκεται το εθνικό σύστημα υγείας την ώρα που το δεύτερο κύμα του κορονοϊού σαρώνει την χώρα

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, αναστέλλονται οι κανονικές άδειες, μέχρι νεωτέρας. Οι άδειες αφορούν το προσωπικό σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ καθώς και σε δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η απόφαση αφορά την αναστολή κανονικών αδειών του προσωπικού της Κεντρικης Υπηρεσίας του υπουργειου Υγείας, των Κεντρικών Υπηρεσιών των Υγειονομικών Περιφερειών, των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ, του ΕΚΕΑ, της ΕΚΑΠΥ, του ΙΦΕΤ και των Δημόσιων Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία - Περιφερειακά Ιατρεία και Τοπικά Ιατρεία καθώς και των Τοπικών Ομάδων Υγείας).

Την ίδια ώρα που το εθνικό σύστημα υγείας βρίσκεται σε ύψιστο συναγερμό, ο
Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας ανέφερε από την πλευρά του νωρίτερα ότι, «σήμερα είναι πιθανόν, να ακούσουμε πάλι για 2.000 κρούσματα, μετά τον μειωμένο χθεσινό αριθμό, όπως συμβαίνει τις Δευτέρες».

«Να δούμε τις επόμενες ημέρες αν θα καταφέρουμε έστω σταθεροποίηση ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα», τόνισε κατά την συνέχεια των δηλώσεών του, υπενθυμίζοντας και πάλι ότι αν οι υπερμεταδότες είναι το 10% η διασπορά που προκαλούν φτάνει στο 80%.

Στο 80% η πληρότητα στις ΜΕΘ

Από την δική του πλευρά ο Πρόδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Νίτσας, μίλησε στο Newsbomb.gr για την πληρότητα των ΜΕΘ.

«Η πληρότητα στις ΜΕΘ ήταν περίπου στο 80%. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα απόθεμα αλλά αν δεν σταματήσει η επιδημία θα υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα Υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης στη Θεσσαλονίκη

Σημειώνεται ότι υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης στη Θεσσαλονίκη, εξασφαλίζοντας 43 νέες κλίνες ΜΕΘ.

Πιο αναλυτικά, προστίθενται 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΗΠΑ 2020 Αποτελέσματα: Δείτε ποιος θα κόψει πρώτος το… νήμα - Τραμπ ή Μπάιντεν;