ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Υγειονομική «βόμβα» τα ΜΜΜ - Οργισμένοι και ανήσυχοι οι πολίτες

Κορονοϊός - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Υγειονομική «βόμβα» τα ΜΜΜ - Οργισμένοι και ανήσυχοι οι πολίτες

Τα φαινόμενα συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καλά κρατούν - Καθημερινά χιλιάδες πολίτες είναι σαν "σαρδέλες" ο ένας πάνω στον άλλο για να πάνε στις δουλειές τους. Μάλιστα δεν λείπουν και οι τσακωμοί για την χρήση μάσκας με τους οδηγούς των λεωφορείων να παίζουν τον ρόλο «διαιτητή». 

«Είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο ο συνωστισμός στα ΜΜΜ που αντί να περιορίζεται, εντείνεται» λένε στην κάμερα του Newsbomb.gr οι πολίτες.

metro2.jpg

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη - Φωτογραφίες: Σπύρος Μελισσάρης

Η κατάσταση προκαλεί μεγάλους υγειονομικούς κινδύνους για τους εργαζόμενους και για το επιβατικό κοινό.

«Περιμένουμε ακόμα και 4 λεωφορεία για να πάμε στην δουλειά μου λόγω της κατάστασης που επικρατεί και είναι ο ένας πάνω στον άλλο» ανέφεραν οι πολίτες.

Με τα κρούσματα του κορονοϊού μέρα με τη μέρα να έχουν αυξητική τάση και τις εικόνες συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να είναι ακόμα έντονες, η κυβέρνηση αποφάσισε να κυκλοφορήσουν περισσότερα από 100 ΚΤΕΛ στους δρόμους της Αττικής, καλύπτοντας τις 30 από τις συνολικά 60 λεωφορειακές γραμμές που είχαν προγραμματιστεί να ενισχυθούν.

Από την πλευρά τους οι επιβάτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την υπάρχουσα κατάσταση, δεδομένου ότι κυρίως τις ώρες αιχμής υπάρχει έντονος συγχρωτισμός, ωστόσο αποτελεί κοινή παραδοχή πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα βελτίωσης.

«Τις ώρες αιχμής είναι πολύ επικίνδυνο να μπαίνεις στα ΜΜΜ. Ο κόσμος είναι πιο προσεχτικός σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο είναι ο ένας πάνω στον άλλο γιατί δεν μπορείς να κρατήσεις αποστάσεις» λένε οι πολίτες.

Τσακώνονται οι επιβάτες στα λεωφορείο για τη μάσκα

Σύμφωνα με τους οδηγούς των λεωφορείων καθημερινότητα είναι πλέον οι καβγάδες στα λεωφορεία για τη χρήση μάσκας.

Τη στιγμή που η αύξηση κρουσμάτων έχει θέσει σε συναγερμό τους λοιμωξιολόγους και το κυβερνητικό επιτελείο, τα φαινόμενα καβγάδων στα οποία εμπλέκονται αρνητές της μάσκας αλλάκαι όσοι δεν κάνουν σωστή χρήση, είναι καθημερινό φαινόμενο στα ΜΜΜ.

«Πλέον είναι καθημερνό φαινόμενο να μαλώνουν μέσα στα λεωφορεία για τη μάσκα». Αρκετές φορές έχουμε σταματήσει το λεωφορείο και φωνάξαμε την αστυνομία γιατί παίζουν ακόμα και ξύλο» είπαν στο Newsbomb.gr.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Live Blog: Συναγερμός - Ένα βήμα πριν από το γενικό Lockdown σε όλη την Ελλάδα