ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Πόσα άτομα επιτρέπονται σε IX και ταξί

Lockdown: Πόσα άτομα επιτρέπονται σε IX και ταξί
IN TIME

Lockdown: Διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των νέων μέτρων ανακοινώθηκαν σήμερα (05/11) από την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ - Πώς θα μετακινούνται οι πολίτες με ταξί και Ι.Χ.

Σε «κρίσιμο και σημαντικό σταυροδρόμι» βρισκόμαστε, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Αντιμετωπίζουμε «ακόμα μια δύσκολη συγκυρία», είπε ο κ. Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε «μια δοκιμασία που όλοι έχουμε ξαναζήσει και θα θέλαμε να μην ξαναζήσουμε» καλώντας τους πολίτες «να προστατεύσουμε όσους αγαπάμε, το εθνικό σύστημα υγείας, την ίδια μας την πατρίδα». «Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο αλλά πρέπει να επαναλάβουμε όλα τα σημαντικά, τα ξεχωριστά», δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι σε «μόλις 5 ημέρες είχαμε αύξηση κρουσμάτων κατά 20%» ενώ οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται αυξήθηκαν κατά 36%, οι διασωληνωμένοι κατά 34%, οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ και ΜΑΘ κατά 33%, ενώ τις τελευταίες 5 ημέρες χρειάστηκαν ακόμα 55 ΜΕΘ.

Aναφορικά με το τρόπο που θα λειτουργήσουν οι μετακινήσεις με ταξί και Ι.Χ., όπως έγινε γνωστό, επιτρέπεται η μεταφορά ενός επιβάτη εκτός του οδηγού.

Την ίδια ώρα, όσοι μετακινούνται από και προς την εργασία τους χρειάζεται βεβαίωση εργοδότη. Το ίδιο ισχύει και για μετακίνηση στα σχολεία, με βεβαίωση του διευθυντή του σχολείου.

Όλες οι σχετικές φόρμες εντύπων είναι στην ιστοσελίδα forma.gov.gr ενώ θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή 13033 για έκτακτες μετακινήσεις μέσω sms.

Ειδικότερα ανέφερε ότι:

  • Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ νομών.
  • Ειδικά για τα κομμωτήρια, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι δίνεται παράταση δύο ημερών, με την αναστολή λειτουργίας να εφαρμόζεται από τη Δευτέρα.
  • Κλείνει η εστίαση, αλλά επιτρέπεται το take away και το delivery, διευκρίνησε ο ίδιος.
  • Στα ΙΧ και Ταξί επιτρέπεται η μεταφορά ενός επιβάτη εκτός του οδηγού.
  • Υποχρεωτική η τελεργασία σε ποσοστό 50%.
  • Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος στη χώρα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ζήτησε την κατανόηση των πολιτών για την εφαρμογή των νέων μέτρων κατά την περίοδο του lockdown στη χώρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown - Χαρδαλιάς: Όλα τα νέα μέτρα! Τι ισχύει για μετακινήσεις, καταστήματα, σχολεία