ΕΛΛΑΔΑ

Άθληση, διατροφή και περιβάλλον: Μήπως είναι αλληλένδετα;

Άθληση, διατροφή και περιβάλλον: Μήπως είναι αλληλένδετα;

Όταν πήρα τη μεγάλη απόφαση να πραγματοποιήσω δειλά, την πρώτη μου online προπόνηση, δεν περίμενα πως αυτή η μικρή αλλαγή θα γινόταν η αφορμή να κάνω -έστω και καθυστερημένα- μία μεγάλη στροφή στη ζωή μου.

Όλα τα οφείλω βέβαια στον Χρήστο, ο οποίος επί έναν χρόνο μου έλεγε πως γυμνάζεται «σπιτικά» βλέποντας θεαματική διαφορά, με αποτέλεσμα να με πείσει να ακολουθήσω το παραδειγμά του.

Ξεκίνησα διαμορφώνοντας μία γωνία στο σαλόνι μου και συγκεντρώνοντας τον γυμναστηριακό εξοπλισμό που είχα από κάποιες... αποτυχημένες απόπειρες στο παρελθόν, πάτησα play στο YouΤube και άρχισα το... ζέσταμα!

Ειλικρινά, όσο επίπονο και αν ήταν το επόμενο πρωί από τα πιασίματα στους μύες, όσο και αν είχε σκουριάσει το σώμα μου όλα αυτά τα χρόνια, τίποτα δεν μπορούσε να συγκριθεί με τη μοναδική απελευθερωτική αίσθηση που ένιωσα τη στιγμή που τελείωσε το video με το workout tutorial και έπεσα κάθιδρος στον καναπέ μου!

Από εκείνη την πρώτη προπόνηση ακολούθησαν πολλές, απολαμβάνοντας όλο και πιο συχνά την άνεση μίας... hightech σπιτικής προπόνησης. Το να δουλεύω με το σώμα μου στον δικό μου χώρο, με έκανε ‘Am free από ωράρια και άσκοπα πηγαινέλα στο γυμναστήριο, με αποτέλεσμα να γυμνάζομαι πολύ πιο τακτικά και όποτε εγώ θέλω. Η μεγάλη αλλαγή όμως δεν ήταν αυτή, αλλά το ότι διαμορφώνοντας μία ρουτίνα γυμναστικής μέσα στο σαλόνι μου, άρχισα να κάνω και πιο υγιεινές επιλογές στην κουζίνα!

Διαβάστε περισσότερα στο Ratpack.gr