ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Τι αποκαλύπτουν οι αριθμοί της τελευταίας εβδομάδας

Κρούσματα σήμερα: Τι αποκαλύπτουν οι αριθμοί της τελευταίας εβδομάδας

Κρούσματα σήμερα: Θετικά είναι τα νέα των τελευταίων 7 ημερών σχετικά με την πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς για πρώτη φορά έπειτα από 16 τουλάχιστον εβδομάδες παρατηρείται μείωση κατά 11%.

Αντιθέτως οι θάνατοι παρουσιάζουν δραματικές αυξητικές τάσεις κάτι, που όπως επισημαίνουν οι λοιμωξιολόγοι θεωρείται βέβαιο ότι θα συνεχισθεί για 15 με 20 μέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο τετράμηνο, τα κρούσματα παρουσίαζαν διαρκή αύξηση από 10% έως 95% κάθε εβδομάδα, με πιο ενδεικτική τη ραγδαία επιδείνωση στο διάστημα από 20 Οκτωβρίου έως 10 Νοεμβρίου που τετραπλασιάστηκαν.

Την περίοδο 3 έως 10 Νοεμβρίου ανήλθαν σε 16.324 οι νέες μολύνσεις.

Από τα μέσα Νοεμβρίου κι ενώ η χώρα είχε μπει σε Lockdown ο ρυθμός αύξησης μειώθηκε (σε 11 %) και το τελευταίο επταήμερο παρουσιάζονται για πρώτη φορά, συνολικά, λιγότερα κρούσματα.

Αντιθέτως, ραγδαία είναι η αύξηση των θανάτων που αποτυπώνεται με μία διαφορά 15-20 ημερών από την άνοδο του αριθμού των νέων μολύνσεων. Είναι ενδεικτικό ότι τις δύο εβδομάδες από 13 Οκτωβρίου μέχρι 3 Νοεμβρίου, οπότε σημειωνόταν αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων ο αριθμός των θανάτων ήταν σταθερός στους 62-66.

Την τελευταία τελευταία εβδομάδα αυξήθηκαν σε 587, ενώ την προηγούμενη ήταν 362 (αύξηση 62% στο τελευταίο επταήμερο) .

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Ποια καταστήματα δεν θα ανοίξουν τα Χριστούγεννα