ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Τσολιά: Θα μπορούσε να συζητηθεί το άνοιγμα των σχολείων στη Νότια Ελλάδα

Κορονοϊός - Τσολιά: Θα μπορούσε να συζητηθεί το άνοιγμα των σχολείων στη Νότια Ελλάδα

Κορονοϊός: Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και το χρονοδιάγραμμα της άρσης του lockdown  μίλησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Μαρία Τσολιά

Όπως ανέφερε η κ. Τσολιά τα πράγματα κυρίως για τη Βόρεια Ελλάδα είναι δύσκολα, ενώ έκανε λόγο για μία επιπέδωση της καμπύλης και μείωση των κρουσμάτων στην κεντρική και νότια Ελλάδα, ωστόσο οι πιέσεις που δέχεται το σύστημα υγείας πιέζεται ασφυκτικά.

«Εξακολουθούμε να έχουμε μεγάλο ποσοστό πληρότητας στις ΜΕΘ, η τάση εισαγωγή στις εντατικές είναι αυξητική, παίρνει αρκετό χρόνο για να δούμε μια επιβράδυνση. Εξακολουθούν οι αριθμοί αυτοί να είναι μεγάλοι, υπάρχει μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο και μεγάλη επιβάρυνση στο σύστημα υγείας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η καθηγήτρια, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη σταδιακή άρση του lockdown από τις 7 Δεκεμβρίου, τόνισε ότι είναι νωρίς για μεγάλη χαλάρωση, ωστόσο τα σχολεία στη Νότια Ελλάδα είναι κάτι που θα μπορούσε να συζητηθεί.

Αναφορικά με την τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού στην Ελλάδα, ήταν κάθετη καθώς όπως είπε, μία μεγάλη χαλάρωση θα μπορούσε να φέρει ένα νέο κύμα.

Αναφορικά στο άνοιγμα του λιανεμπορίου και ενδεχομένως της εστίασης η κυρία Τσολιά, τόνισε πως «θα εξεταστεί το θέμα, θα συζητηθεί. Να μην έχουμε χειρότερη επάνοδο των αριθμών μετά τις γιορτές».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αναλυτικά όσα είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων:

Με πληροφορίες από Mega

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Κόλαση» με 608 διασωληνωμένους, 99 θανάτους και 2.018 νέες μολύνσεις