ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Μαγιορκίνης: Κάτω από 1 ο ρυθμός αναπαραγωγής σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός - Μαγιορκίνης: Κάτω από 1 ο ρυθμός αναπαραγωγής σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Intime News

Κορονοϊος: Τα στοιχεία όπως έχει ξεκαθαριστεί, βρίσκονται και καταγράφονται στο ένα και μοναδικό μητρώο Covid 19, ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίονης

Μείωση του επιδημιολογικού φορτίου του κορονοϊού έχει παρατηρηθεί σχεδόν σε όλη την χώρα, όμως οι αριθμοί αναμένεται να γίνουν πιο ξεκάθαροι στο τέλος αυτής και αρχές της επόμενης εβδομάδας, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Η επιβάρυνση από τον κορονοϊό στα βόρεια της χώρας παραμένει υψηλή παρόλο που στη Θεσσαλονίκη έχει παρουσιαστεί μια μείωση της τάξης περίπου του 20%. Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη παρουσιάζουν μείωση των κρουσμάτων «αλλά αυτό δεν πρέπει να μας καθησυχάζει». Όπως συμπλήρωσε τα ενεργά κρούσματα βρίσκονται στα επίπεδα στις αρχές Νοεμβρίου.

«Η μείωση στα αστικά κέντρα είναι σαφώς πιο αισθητή σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Το Rt έπεσε κάτω από τη μονάδα στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη», επεσήμανε ο κ. Μαγιορκίνης, ο οποίος έσπευσε να διευκρινίσει πως το Rt είναι διαφορετικό με το ιικό φορτίο στις δυο πόλεις.

Σύμφωνα με τον Γκίκα Μαγιορκίνη, η συλλογή υποβολή και παρουσίαση στοιχείων είναι τιτάνια επιστημονικά προσπάθεια στη οποία πολλοί παράγοντες στον τομέα της Υγείας. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα στοιχεία καταγραφής όπως έχει ξεκαθαριστεί, βρίσκονται στο ένα και μοναδικό μητρώο Covid 19.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Χριστούγεννα όπως... Πάσχα - Δεν ανοίγει τίποτα στις 7 Δεκέμβρη - Πότε θα αρθούν τα μέτρα