ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Αρνήθηκαν να μου νοικιάσουν διαμέρισμα επειδή δουλεύω σε ΜΕΘ», καταγγέλλει νοσηλεύτρια

Κορονοϊός: «Αρνήθηκαν να μου νοικιάσουν διαμέρισμα επειδή δουλεύω σε ΜΕΘ», καταγγέλλει νοσηλεύτρια

Συγκλονίζει με την ανάρτησή της νοσηλεύτρια του «Σωτηρία» που μοιράστηκε τα όσα αντιμετωπίζει στην προσπάθεια της να βρει και να νοικιάσει σπίτι

Η γυναίκα ονομάζεται Βάλια και Εργάζεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία» και συγκλονίζει με τα όσα αναφέρει στην ανάρτησή της στο Facebook. Όπως καταγγέλλει η ίδια μέσω της ανάρτησής της έχει υποστεί κοινωνικό ρατσισμό εξαιτίας του επαγγέλματός της.

«Μετράω 9 μήνες που εργάζομαι σε νοσοκομείο αναφοράς» ξεκινά στην ανάρτηση της και συνεχίζει: «αρχικά ήταν όλα άγνωστα για όλους μας και ο φόβος επικρατούσε. Γνωστοί και φίλοι, μου έλεγαν πως μπορώ και δουλεύω σε αυτές τις συνθήκες και με ρωτούσαν αν φοβάμαι. Φοβάμαι έλεγα αλλά προσέχω».

Η νοσηλεύτρια στη συνέχεια αναφέρεται στις αντιδράσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ακόμα και από πρόσωπα του κοντινού της περιβάλλοντος, οι οποίοι επηρεάστηκαν από το γενικότερο κλίμα και άρχισαν να την βλέπουν με διαφορετικό μάτι.

«Καθώς οι μέρες περνούσαν έβλεπα τα βλέμματα τους πάνω μου με αγωνία, καχυποψία και φόβο. Όσοι ήξεραν πού δουλεύω έκαναν ένα βήμα πίσω. Δε τους κατηγόρησα ποτέ, τους κατανοούσα», σημειώνει η Βάλια στην ανάρτηση της.

Όπως καταγγέλει στην ανάρτησή της η Βάλια, έπεσε θύμα κοινωνικού ρατσισμού, εξηγώντας μάλιστα και το γιατί: «Πριν λίγο καιρό έψαχνα να βρω σπίτι, βρήκα, το έκλεισα, έδωσα εγγύηση και μια μέρα μετά με πήρε ο ιδιοκτήτης να μου το ακυρώσει γιατι έμαθε η πολυκατοικία ότι δουλεύω σε ΜΕΘ και φοβήθηκαν ότι θα τους κολλήσω. Ξαφνιάστηκα. Στεναχωρήθηκα. Έκλαψα. Έκλεισα το τηλέφωνο και με δάκρυα στα μάτια έφυγα για την δουλειά. Ένιωθα οργή και θυμό. Οι συνάδελφοι μου και εγώ έχουμε υποστεί αρκετές φορές κοινωνικό ρατσισμό αυτούς τους μήνες και ας προσέχουμε και ας έχει γεμίσει η μούρη μας σπυριά και σημάδια από τις μάσκες».

Η ανάρτηση της νοσηλεύτριας, συνοδεύεται και από μία φωτογραφία της όπου κρατάει το τελευταίο τεστ ανίχνευσης κορονοϊού στο οποίο υπεβλήθη και κλείνει με το σχόλιο «Είμαι η Βάλια, λοιπόν και είμαι πάλι αρνητική».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Βράζουν» με 428 η Θεσσαλονίκη και 334 η Αττική - Αγωνία για Λάρισα και Πιερία

Ροή Ειδήσεων