ΕΛΛΑΔΑ

Εξαδάκτυλος στο Newsbomb.gr: Υψηλά και μη αναμενόμενα τα κρούσματα - Να επιμείνουμε

Εξαδάκτυλος στο Newsbomb.gr: Υψηλά και μη αναμενόμενα τα κρούσματα - Να επιμείνουμε

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Για την ανάγκη του εμβολιασμού προκειμένου να εξαλειφθεί η πανδημία αλλά και τους ιδιαιτέρως υψηλούς αριθμούς των κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ μίλησε στο στο Newsbomb.gr, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. 

«Εμείς οι γιατροί είμαστε πεποισμένοι ότι ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει σε όλους. Πρώτοι θα το κάνουμε εμείς και οι οικογένειές μας. Αν αυτό δεν είναι αρκετό προκειμένου να πείσει όσους έχουν δεύτερες σκέψεις τότε δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να πω», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr, ο κ. Εξαδάκτυλος.

Αναφερόμενος στον αριθμό των κρουσμάτων που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ, σημείωσε: «τα νούμερα των κρουσμάτων είναι ακόμα υψηλά και μη αναμενόμενα. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί που θα θέλαμε και πρέπει να επιμείνουμε».

Μπουρλά: Δεν είναι σίγουρο αν κάποιος που εμβολιάζεται θα μπορεί να μεταδώσει τον ιό

«Η φαρμακευτική εταιρεία «δεν είναι σίγουρη» εάν το εμβόλιο εμποδίζει τη μετάδοση του νέου κορονοϊού… Αυτό είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί». Αυτό ανέφερε ο Έλληνας πρόεδρος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος «The Hill», οι δηλώσεις του CEO του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού έγιναν στην εκπομπή «Dateline» του αμερικανικού δικτύου «NBC News», με οικοδεσπότη τον Λέστερ Χολτ.

Γιατί καθυστερεί την έγκριση η ΕΕ

Πυρετώδεις προετοιμασίες είναι οι προετοιμασίες στην Μεγάλη Βρετανία, για το εμβόλιο κορονοϊού της Pfizer το οποίο έλαβε έγκριση από την αρμόδια ρυθμιστική Αρχή. Η Βρετανία αναμένεται να είναι το πρώτο κράτος της Ευρώπης που θα προχωρήσει σε εμβολιασμούς με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Από την άλλη πλευρά ερωτηματικά προκαλεί η «καθυστέρηση» που παρατηρείται για την έγκριση του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, καθώς όπως έχει γίνει γνωστό η απόφαση για την κυκλοφορία του θα ληφθεί στις 29 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα ο Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ (FDA) αναμένεται να εγκρίνει αρκετά νωρίτερα το εμβόλιο της Pfizer με την καταλυτική ημερομηνία να είναι η 10η Δεκεμβρίου.

Ερωτηθείς σχετικά με την έγκριση που δόθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για το εμβόλιο της Pfizer, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανέφερε: «Ο EMA θεωρεί πως η υπό προϋποθέσεις εξουσιοδότηση για διάθεση στην αγορά είναι ο πιο κατάλληλος ρυθμιστικός μηχανισμός για να χρησιμοποιηθεί στην τρέχουσα επείγουσα ανάγκη λόγω πανδημίας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο Ερντογάν: Πόλεμοι, γενοκτονίες και οι Τούρκοι στην ανέχεια - Ήρθε η ώρα να το πληρώσει