ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων την Κυριακή - Η απόφαση της ΕΛ.ΑΣ.

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων την Κυριακή - Η απόφαση της ΕΛ.ΑΣ.

Ανακοίνωσε εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, η οποία κάνει γνωστό πως απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 4 ατόμων την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου που είναι η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύεται στις συναθροίσεις να συμμετέχουν πάνω από τέσσερα άτομα και η απόφαση ισχύει από τις 5:00 της 6ης Δεκεμβρίου έως τα μεσάνυχτα –ημέρα κατά την οποία δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Στην απόφαση προβλέπονται και κυρώσεις για 5.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο στα νομικά πρόσωπα και 3.000 στα φυσικά πρόσωπα ενώ παραμένει το πρόστιμο των 300 ευρώ σε όσους παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες συναθροίσεις.

Αναλυτικά η διαταγή αναφέρει:

«Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις».

Δείτε το ΦΕΚ της απόφασης:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Τι θα κρίνει το διάγγελμα Μητσοτάκη - Τι περιλαμβάνει ο οδικός χάρτης άρσης του lockdown