ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα - Συνεχής ενημέρωση: Η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού

Κρούσματα σήμερα - Συνεχής ενημέρωση: Η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού
Κορυφώνεται η αγωνία για τα κρούσματα σήμερα...

Τα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα, η καταγραφή των διασωληνωμένων και οι θάνατοι από Covid 19 που θα κρίνουν την άρση του Lockdown.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο Newsbomb.gr.

Εν αναμονή για τα σημερινά κρούσματα και τις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, καθώς για μια ακόμη εβδομάδα το ΕΣΥ πιέζεται ασφυκτικά με τις διασωληνώσεις να παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα και τον αριθμό των θανάτων να βυθίζει καθημερινά δεκάδες οικογένειες στο πένθος.

Τα κρούσματα σήμερα Σάββατο 5/12/2020 αναμένονται με μεγάλη αγωνία, καθώς ούτε την Παρασκευή 4/12/2020 υπήρξε η πτώση εκείνη που καιρό τώρα περιμένουν οι λοιμωξιολόγοι στον αριθμό των εισαγωγών στις ΜΕΘ.

Είναι χαρακτηριστικό πως αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία όλης της χώρας, νοσηλεύονται σε απλές κλίνες covid σχεδόν 5.000 άτομα και όπως έχει ξεκάθαρα προειδοποιήσει η Ματίνα Παγώνη, δυστυχώς, από αυτές τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, ενώ σημαντικό ποσοστό ασθενών θα υποτροπιάσει και θα απαιτηθεί η εισαγωγή του στις ΜΕΘ.

Τι σημαίνει αυτό; Πως καθημερινά από τα κρούσματα Covid 19 που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ, ένα ποσοστό ασθενών καταλήγει στην εντατική, γι' αυτό και παρατηρείται η μη μείωση των διασωληνωμένων. Αυτή η αναλογία σε σχέση με τον αριθμό και των θανάτων από κορονοϊό που παραμένει σταθερά ψηλά στην Ελλάδα, δίνει απάντηση και στο ερώτημα που καθημερινά εκφράζεται για το πώς γίνεται να μην πέφτουν οι διασωληνωμένοι με τόσο μεγάλο αριθμό απωλειών ανθρωπίνων ζωών καθημερινά.

Στην κάρτα που ακολουθεί με τα επίσημα στοιχεία από την ημερήσια έκθεση καταγραφής κρουσμάτων Covid, διασωληνώσεων και θανάτων από κορονοϊό ανά ηλικιακό γκρουπ και φύλλο, υπάρχουν πάρα πολλά και άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία, εξίσου όμως και ιδιαίτερα ανησυχητικά για το τι θα πρέπει να περιμένουμε το επόμενο 15νθήμερο.

Πόσα κρούσματα βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι...

Σήμερα, τα ενεργά κρούσματα, δηλαδή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε όλη τη χώρα που δεν έχουν ολοκληρώσει την καραντίνα τους, την κατ’ οίκον απομόνωση, είναι 16.617.

Οπως τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, από αυτά τα 7.031, δηλαδή ποσοστό 42,3%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 3.267, δηλαδή ποσοστό 19,7% βρίσκονται στην Περιφέρεια Αττικής, 1.777, δηλαδή 10,7% επί του συνόλου των κρουσμάτων βρίσκονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 1.590, δηλαδή 9,6%, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και 632, 3,8%, στην Δυτική Μακεδονία.

Δηλαδή, το 86,1% των ενεργών κρουσμάτων κατανέμεται γεωγραφικά σε 5 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Και ειδικότερα, το 66,4% βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η Αττική, η οποία αντιπροσωπεύει σχεδόν το 50% του πληθυσμού της Ελλάδας, συγκεντρώνει το 19,7% των ενεργών κρουσμάτων.

Η βόρεια Ελλάδα φλέγεται... Τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού ανά περιοχή και ο αριθμός νοσηλευομένων

Σε 6 περιφέρειες της Ελλάδας έχει σημάνει συναγερμός, αφού το επιδημιολογικό φορτίο είναι τεράστιο, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται και το τοπικό σύστημα υγείας. Αυτές οι περιφέρειες -όπως ενημέρωσε ο κ. Χαρδαλιάς- είναι οι ακόλουθες:

- 587 κρούσματα στην Πιερία από τα οποία νοσηλεύονται τα 80

- 548 κρούσματα στην Πέλλα από τα οποία νοσηλεύονται τα 84

- 486 κρούσματα στην Ημαθία από τα οποία νοσηλεύονται τα 103

- 454 κρούσματα στη Δράμα από τα οποία νοσηλεύονται τα 83

- 376 κρούσματα στην Ξάνθη από τα οποία νοσηλεύονται τα 38

- 172 κρούσματα στη Φλώρινα από τα οποία νοσηλεύονται τα 26.

Οι παραπάνω 6 περιοχές βεβαίως δεν είναι οι μοναδικές που είναι επιβαρυμένες επιδημιολογικά μια και οι Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλονίκης με 4.375 ενεργά κρούσματα από τα οποία 1297 νοσηλεύονται, των Γρεβενών με 123 κρούσματα από τα οποία 42 νοσηλεύονται, της Λάρισας με 873 κρούσματα από τα οποία 111 νοσηλεύονται, της Μαγνησίας με 402 κρούσματα από τα οποία 36 νοσηλεύονται, της Χαλκιδικής με 276 κρούσματα από τα οποία 60 νοσηλεύονται, του Κιλκίς με 181 κρούσματα από τα οποία 28 νοσηλεύονται, της Καρδίτσας με 253 κρούσματα από τα οποία 44 νοσηλεύονται, των Σερρών με 572 κρούσματα από τα οποία 152 νοσηλεύονται, των Τρικάλων με 249 κρούσματα από τα οποία 39 νοσηλεύονται και της Καβάλας με 338 κρούσματα από τα οποία 52 νοσηλεύονται, παραμένουν σε υψηλό κίνδυνο παρά την όποια μικρή, είτε υποχώρηση είτε επιπέδωση της καμπύλης των κρουσμάτων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν όπως…Σαντάμ Χουσεΐν: Χυδαίες ύβρεις κατά των ΗΠΑ - Οργή για τον «σουλτάνο» στην Ουάσινγκτον