ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Στα «κόκκινα» η Δυτική Αττική - Ποιες περιοχές προβληματίζουν τους ειδικούς

Κορονοϊός: Στα «κόκκινα» η Δυτική Αττική - Ποιες περιοχές προβληματίζουν τους ειδικούς
INTIME

Κορονοϊός: «Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει από τους λοιμωξιολόγους - «Καζάνι που βράζει» η Αττική

Η Αττική εδώ και αρκετά 24ωρα έχει πάρει την πρώτη θέση αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων, αφήνοντας πίσω ακόμη και την Θεσσαλονίκη. Στο «έλεος» ωστόσο, του αυξητικού αριθμού των κρουσμάτων, βρίσκεται η Δυτική Αττική.

Φως στο τούνελ της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων, αναζητούν οι λοιμωξιολόγοι, με την Αττική να καταγράφει αρνητικά ρεκόρ τις τελευταίες ημέρες, σε σχέση με άλλες πόλεις. Μέσα σε 3 ημέρες 918 μολύνσεις σημειώθηκαν στο Λεκανοπέδιο, με τις περισσότερες να εντοπίζονται στα Δυτικά.

Στο μικροσκόπιο των ειδικών βρίσκονται Ελευσίνα, Μαγούλα, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια και Φυλή, καθώς καθημερινά καταγράφονται περισσότερα από 150 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού, συμφώνα με ρεπορτάζ του Mega. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της περιοχής. Συγκεκριμένα, 39 ασθενείς νοσηλεύονται στο Θριάσιο, 77 στο Αττικόν και 26 στο Τζάνειο.

Σε «τεντωμένο σχοινί», μοιάζει να βρίσκεται το σύστημα υγείας, μετά τις ενδείξεις για πλήθος κρουσμάτων κορονοϊού στη Δυτική Αττική, γεγονός που εντείνει την ανησυχία των ειδικών, σε συνδυασμό με την αυξημένη πληρότητα σε κλίνες εντατικής στην Αττική. Ειδικότερα, η εν λόγω πληρότητα, αγγίζει το 77% και μια έκρηξη κρουσμάτων εγκυμονεί κινδύνους για το σύστημα Υγείας.

Δείτε το βίντεο:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λοιμωξιολόγοι: Να ανοίξουν αυτά τα καταστήματα στις 14 Δεκεμβρίου - Στον Μητσοτάκη η τελική απόφαση