ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Πότε θα κάνει το εμβόλιο κατά της covid 19 ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Τι αποκάλυψε ο ίδιος

Κορονοϊός: Πότε θα κάνει το εμβόλιο κατά της covid 19 ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Τι αποκάλυψε ο ίδιος
«Εγώ προσωπικά, όπως έχω δεσμευτεί, θα εμβολιαστώ την πρώτη ημέρα», είπε ο κ. Μητσοτάκης
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS

Ο πρωθυπουργός έχει πάρει την απόφασή του να κάνει πρώτος το εμβόλιο και θα το κάνει όπως αποκάλυψε στην σημερινή του συνομιλία με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Άλλωστε είναι κάτι για το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί δημοσίως και σε τηλεοπτικά του μηνύματα, αλλά και σε συνενετεύξεις που έχει παραχωρήσει. Όπως είπε σήμερα στην κυρία Σακελλαροπούλου, το εμβόλιο θα έρθει στις 26 του μήνα και στις 27 θα εμβολιαστεί άμεσα ο κ. Μητσοτάκης.

«Το πιο βασικό όμως είναι να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι πρέπει να εμβολιαστούν. Ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, από την στιγμή που είναι εγκεκριμένο από όλους τους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι να αδειοδοτούν τέτοιου είδους προϊόντα. Και βέβαια και η αξία, όπως έχουμε ξανασυζητήσει του προσωπικού συμβολισμού του καθενός μας, έχει την ιδιαίτερη δική του σημασία.

Εγώ προσωπικά, όπως έχω δεσμευτεί, θα εμβολιαστώ την πρώτη ημέρα που το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα, καλώς εχόντων των πραγμάτων στις 27 του μήνα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Η μεγάλη πηγή αισιοδοξίας είναι το εμβόλιο. Αν το χρονοδιάγραμμα το Ευρωπαϊκό τηρηθεί, και εκτιμώ ότι θα τηρηθεί, θα φτάσουν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στην πατρίδα μας στις 26 του μήνα. Από τις 27 θα ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Γνωρίζετε ότι έχει γίνει μία πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, διυπουργική, ώστε αυτή η τεράστια επιχείρηση εμβολιασμού του Ελληνικού πληθυσμού να τρέξει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και ασφάλεια. Έχουμε κάνει πάρα πολύ μεγάλη δουλειά υποδομής.

Προφανώς είναι μια εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση. Θεωρώ δεδομένο ότι θα υπάρχουν δυσκολίες οι οποίες θα πρέπει να ξεπεραστούν στην πορεία και θα πρέπει να ζητήσουμε από τώρα την κατανόηση των συμπολιτών μας, εφόσον προκύψουν τέτοιου είδους προβλήματα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Λινού στο Newsbomb.gr: Πολύ πιθανό το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού να είναι και στην Ελλάδα