ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου: 50 οι εργαζόμενοι με κορονοϊό, οι τρεις νοσηλεύονται

Συναγερμός στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου: 50 οι εργαζόμενοι με κορονοϊό, οι τρεις νοσηλεύονται

Πολύ δύσκολη παραμένει η κατάσταση με τον κορονοϊό στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου στο οποίο πριν από μερικές ημέρες είχαν καταγραφεί 40 εργαζόμενοι θετικοί στον ιό.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της ΠΟΕΔΗΝ ο αριθμός αυτός έχει ανέβει πλέον στους 50 με τρεις εξ αυτών (δύο γιατρούς και έναν βοηθό θαλάμου) να νοσηλεύονται.

Ο ένας από τους δύο γιατρούς νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ενώ οι άλλοι δύο υγειονομικοί νοσηλεύονται στη μονάδα αρνητικής πίεσης του ίδιου νοσοκομείου.

Όπως σημειώνουν από την ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία με 50 ασθενείς ή σε καραντίνα υγειονομικούς σε σύνολο 220 υπαλλήλων η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Κατά τις ίδιες πηγές η ενδονοσοκομειακή διασπορά του ιού ξεκίνησε από τη χειρουργική κλινική.

«Βρέθηκαν 14 νοσηλευόμενοι ασθενείς θετικοί στη χειρουργική κλινική και σχεδόν όλο το προσωπικό της.. Κάποιοι εμφάνισαν συμπτώματα και έτσι ξεκίνησε η ιχνηλάτηση» υποστηρίζουν από την ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλοντας ότι «δεν γινόνταν τεστ προληπτικά στο προσωπικό».

«Ο ιός σιγόβραζε αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο, μοριακός αναλυτής δεν υπάρχει στο νοσοκομείο, αμβάνουν δείγματα για μοριακά τεστ Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή τα οποία αποστέλουν για ανάλυση στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και αργούν ημέρες να πάρουν τα αποτελέσματα» λένε ακόμη από την ΠΟΕΔΗΝ.

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «αρκετά επικίνδυνη» διαχείριση των περιστατικών κορονοϊού καθώς «στην παθολογική κλινική νοσηλεύουν γενικά παθολογικά περιστατικά ύποπτα και θετικά κρούσματα κορονοϊού. Στον ίδιο χώρο με έναν διάδρομο σε ξεχωριστούς θαλάμους. Όταν σε ένας ασθενής έκτακτο περιστατικό που προσέρχεται στα ΤΕΠ και βγει θετικό το rapid test τον εισάγουν στη παθολογική κλινική και μόνο σε αυτούς λαμβάνουν δείγμα για μοριακή ανάλυση. Γι’ αυτό υπήρξε η μεγάλη διασπορά. Κάποιοι εκ των θετικών ασθενών της χειρουργικής κλινικής είχαν πάρει εξιτήριο και άθελά τους διέσπειραν τον ιό στους κατοίκους της περιοχής».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα θέρμανσης - Άνοιξε το myΘέρμανση για τις αιτήσεις: Απαντήσεις σε 13 χρήσιμες ερωτήσεις