ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης βιασμού 14χρονης – Τι είπε η μητέρα του 13χρονου

Θεσσαλονίκη: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης βιασμού 14χρονης – Τι είπε η μητέρα του 13χρονου

Και οι 7 μαθητές αρνούνται τις κατηγορίες - Τι είπε η μητέρα του 13χρονου 

Της έδεσαν τα μάτια, την ακινητοποίησαν, τις κατέβασαν το παντελόνι και άρχισαν να ασελγούν πάνω της με γενετήσιες χειρονομίες και άσεμνες πράξεις.

Αυτό είναι το μαρτύριο του ομαδικού βιασμού από 7 ανήλικους μαθητές ηλικίας από 13 έως 16 ετών, που περιέγραψε η 14χρονη μαθήτρια στους αστυνομικούς της Περαίας στην Θεσσαλονίκη.

Και οι 7 μαθητές αρνούνται τις κατηγορίες, με την μητέρα του 13χρόνου να μιλάει στο Mega, δηλώντας μάλιστα πως ο γιός της είναι έκπληκτος με τις κατηγορίες της 14χρονης.

«Φυσικά και έμεινε έκπληκτος, έμεινε έκπληκτος γιατί δεν το περίμενε κάτι τέτοιο. Μπορώ να σας πω είναι εξοργισμένος, γιατί ειπώθηκαν πολλά, πολλά πράγματα, λάθος πράγματα, που δεν τα χωράει ο νους. Αλλά μπορώ να τον ησυχάσω, τον έχω από δίπλα μου.»

«Είναι πολύ καλός μαθητής της Β’ Γυμνασίου, και η αδερφή του να φανταστείτε είναι φοιτήτρια, και σε καμία περίπτωση δε θα βρισκόταν και δε θα έκανε τέτοια πράξη που κατηγορείται, να είστε σίγουροι για αυτό.»

Η μητέρα του 13χρονου στέκεται δίπλα στο παιδί της και όπως υποστηρίζει η μόνη του ανάμειξη στην υπόθεση είναι ότι άπλα βρίσκονταν στο εγκαταλελειμμένο κτήριο στην Περαία.

«Ξέρω πολύ καλά το παιδί μου, είμαι κοντά στο παιδί, πάντα. Δεν το λέω τώρα επειδή έτυχε αυτό… Βρέθηκε λάθος στιγμή στο λάθος μέρος. Αυτό. Όλα αυτά όπως σας τα λέω δεν υπερβάλω σε τίποτα. Επειδή προέρχεται από συγκροτημένη οικογένεια, δεν έχει δώσει ποτέ μα ποτέ δικαιώματα σε κανέναν, και το ξέρουν και όλοι εδώ πέρα και τον αγαπάνε και τον λατρεύουν μπορώ να σου πω.»

Ο δικηγόρος του 13χρόνου, έχει ζητήσει την επανεξέταση της 14χρονης για να εξακριβωθεί η συμμετοχή του 13χρονου.

«Η κατηγορία είναι μακράν από τον χαρακτήρα του νεαρού αυτού παιδιού. Τα μέτρα που μας επιβλήθηκαν ήδη έχουμε προσφύγει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για αυτά τα μέτρα, τα οποία τα θεωρούμε υπερβολικά και δυσανάλογα και επιθυμούμε βέβαια να επανεξεταστεί η μάρτυρας για να μας εξηγήσει ακριβώς ποια ήταν η συμμετοχή μας της πράξης της οποίας μας αποδίδουν.»

Η υπόθεση έχει συνταράξει τη Θεσσαλονίκη, με την 14χρονη να παραμένει στο σπίτι της, σε μια προσπάθεια όπως λέει το περιβάλλον της, να επουλωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι πληγές που άνοιξαν στην ψυχή της.

Tι είπε ο δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων

Ο δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων, κ. Μιχάλης Βέρρος, μίλησε στο Mega για την εμπλοκή του 13χρονου στην αποτρόπαια πράξη του βιασμού.

«Ένα από τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στον νεαρό κατηγορούμενο είναι η διαμεσολάβηση με τον όρο να ζητήσει συγγνώμη από την φερόμενη ως παθούσα, εφόσον έχουμε αρνηθεί ήδη την κατηγορία, δεν μπορεί να τελεστεί αυτός ο όρος», ανέφερε.

«Αν θέλετε τη γνώμη μου, μετά την ανθρωποκτονία το σοβαρότερο έγκλημα που υπάρχει είναι ο βιασμός. Στον δράστη που πράγματι έχει τελέσει τον βιασμό.

Αν αληθεύουν όλα όσα έχει καταθέσει, τότε είναι σοβαρό το ζήτημα. Εμείς αμφισβητούμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της κατάθεσής της. Όχι μόνο ο δικός μου εντολέας, όλοι οι νεαροί που ήταν παρόντες. Στο συγκεκριμένο σημείο, μια σχολική εγκατάσταση βρίσκονταν πάρα πολλά παιδιά. Πάρα πολλά παιδιά και στις διπλανές αίθουσες…»

Δείτε το ρεπορτάζ:

Το χρονικό

Όλα άρχισαν το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης. Η 14χρονη πήρε μήνυμα – πρόσκληση από έναν συμμαθητή της και πήγε σε ένα κτήριο. Εκεί, όπως περιέγραψε, έζησε στιγμές φρίκης, που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ.

«Στην αρχή της έκαναν χυδαίες ερωτήσεις. Μετά άρχισαν να την αγγίζουν, να την βρίζουν και να την χτυπούν στο πρόσωπο και το σώμα. Όπως λέει, τη ρώτησαν αν θα τους άφηνε να έρθουν σε επαφή και τους απάντησε όχι. Τότε εκείνοι της έκλεισαν τα μάτια και την άγγιζαν άσεμνα, χωρίς τη θέλησή της. Τους είπε να σταματήσουν, αλλά ένας είπε ‘μην την πιστεύετε, αφού της αρέσει’».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαρδαλιάς: Τα παιδιά δεν θα πουν τα κάλαντα φέτος – Τι ισχύει για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά