ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός-Παγώνη: Τότε θα έχουμε σχετική ανοσία μετά το εμβόλιο – Κρίσιμο το επόμενο 10ημερο

Κορονοϊός-Παγώνη: Τότε θα έχουμε σχετική ανοσία μετά το εμβόλιο – Κρίσιμο το επόμενο 10ημερο

Με τα σημερινά δεδομένα μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου και να υπάρχει μείωση μέτρων υποστήριξε η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Εκφράζοντας την προσωπική της άποψη υποστήριξε ότι «καλό είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες τώρα».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υπογράμμισε ότι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, γιατί θα δείξει το δεκαήμερο αν οι δείκτες, που είναι μειωμένοι, θα δώσουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν σχολεία κλπ.

«Αν πάμε καλά και οι δείκτες είναι καλοί μέχρι και τις 5 του μηνός δεν υπάρχει πρόβλημα να μην ανοίξουν τα σχολεία, αλλά αν ξεκινήσουμε πάρτι τα κρούσματα θα αυξηθούν» προειδοποίησε.

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα στο εμβόλιο από τις μεταλλάξεις του κορονοϊού» εξηγώντας ότι «οι ιοί κάνουν μεταλλάξεις το ξέρουμε εδώ και παρά πολλά χρόνια, αλλά στο συγκεκριμένο εμβόλιο για την COVID-19 με τα δεδομένα που έχουμε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μας καλύπτει στο 95%».

«Θα πρέπει να εμβολιαστεί 60% για να υπάρξει μια σχετική ανόσια, μέχρι τα μέσα – τέλη Ιουνίου, για να υπάρχει ασφάλεια. Είναι δύο οι δόσεις, οι ίδιοι άνθρωποι σε 21 μέρες πρέπει να κάνουν και τη δεύτερη δόση» συμπλήρωσε η κυρία Παγώνη.

Όπως επισήμανε «είναι ειδικές οι συνθήκες κατάψυξης του εμβολίου, και οι διαδικασίες συγκεκριμένες, ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος θα πρέπει να είναι εκεί και να κάνει το εμβόλιο, εάν έχει σοβαρό λόγο θα πρέπει να ειδοποιήσει άμεσα για να υπάρχει αντικατάσταση από τον επόμενο».

Μετά τον Ιούνιο θα έχουμε ένα πολύ καλύτερο καλοκαίρι διαβεβαίωσε, τέλος, η κυρία Παγώνη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γκάγκα στο Newsbomb.gr: «Ασφαλές το εμβόλιο - Το αντιεμβολιαστικό κίνημα δεν έχει σοβαρά στοιχεία»