ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Γώγος: Έρχεται το τρίτο κύμα, παράταση του lockdown αν η κατάσταση μείνει ως έχει

Κορονοϊός - Γώγος: Έρχεται το τρίτο κύμα, παράταση του lockdown αν η κατάσταση μείνει ως έχει

Την ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα τόνισε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας για παράταση του lockdown αν η κατάσταση μείνει ως έχει.

Την εκτίμηση ότι το δεύτερο κύμα του κορονοϊού «δεν έχει σβήσει» και ότι το τρίτο κύμα «θα εμφανιστεί» έκανε ο καθηγητής Παθολογίας του Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως είπε στον ΣΚΑΙ το πόσο σφοδρό θα είναι το τρίτο κύμα κορονοϊού «θα εξαρτηθεί από τις συμπεριφορές, τα μέτρα που θα ληφθούν, την παγκόσμια κατάσταση και τη συμπεριφορά του ιού».

Παράλληλα τόνισε ότι «εάν η κατάσταση μείνει ως έχει και έχουμε αύξηση κρουσμάτων, μια παράταση του lockdown είναι προφανής».

«Υπάρχει το σενάριο του πρώτου lockdown του Μαρτίου που πρέπει να τηρηθεί και αυτό είναι το στοίχημα. Γιατί και τώρα έχουμε μέτρα αλλά δεν τηρούνται. Στο πρώτο lockdown είχαμε σοκ και δέος» πρόσθεσε ο κ. Γώγος.

Κατά τον ίδιο «αν λήξει το lockdown υπάρχει ο κίνδυνος να συμβεί τα ίδια όπως και μετά το καλοκαίρι. Η βασική λύση είναι να τηρούνται τα μέτρα γιατί το lockdown δεν εξαφανίζει τον ιό».

Όσον αφορά τα σχολεία είπε ότι «ελπίζουμε να μην χρειαστεί να τα κλείσουμε ξανά. Τα δημοτικά δεν επηρεάζουν τη διασπορά του ιού στην κοινότητα».

Για το click away σχολίασε ότι «ήταν έξυπνη λύση αλλά είδατε ότι και αυτό οδήγησε στην αύξηση των κρουσμάτων».

«Ας τηρήσουμε τα μέτρα σε αυτό που ισχύει σήμερα, ας υπάρχει αυστηρότερη επιτήρηση για να αποφύγουμε ένα σκληρότερο lockdown» κατέληξε ο Χαράλαμπος Γώγος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διερευνητικές Επαφές: Με στρατηγική και αυστηρή ατζέντα η Αθήνα - Τι θα επιδιώξει ο «σουλτάνος»