ΕΛΛΑΔΑ

Άγιος Σώστης: Καρέ - καρέ αναλύεται το βίντεο της αιματηρής συμπλοκής - Κοντά σε συλλήψεις οι Αρχές

Άγιος Σώστης: Καρέ - καρέ αναλύεται το βίντεο της αιματηρής συμπλοκής - Κοντά σε συλλήψεις οι Αρχές
Intime News

Οικονομικές διαφορές «βλέπουν» οι αστυνομικοί της Ασφάλειας πίσω από την αιτία για τη φονική συμπλοκή στην πλατεία Αγίου Σώστη στο Νέο Κόσμο.

Αυτό προκύπτει από τις καταθέσεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής η Αστυνομία. Οι δράστες τσακώθηκαν με δύο από τα θύματα στην πλατεία, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει κυνηγητό που κατέληξε στους πυροβολισμούς.

Το ενδιαφέρον των Αρχών στρέφεται στις μαρτυρίες των δύο γιων του 54χρονου άντρα που έπεσε νεκρός έξω από το καφενείο της πλατείας του Αγίου Σώστη. Οι δύο νεαροί, ηλικίας 22 και 28 ετών, ήταν παρόντες στη συμπλοκή που προηγήθηκε του φόνου και νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Μάλιστα, ο ένας από τους δύο νεαρούς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο είναι σε θέση να μιλήσει, ενώ σταθερά βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του αδερφού του που είχε τραυματιστεί πιο σοβαρά.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 54χρονος βρισκόταν με τη σύζυγο και τους δύο γιους του στην πλατεία, σε μικρή απόσταση από το σπίτι της οικογένειας.

Εκεί, ακολούθησε διαπληκτισμός με ομάδα Αλβανών για λόγους που ερευνώνται από στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας.

Από τις καταθέσεις προκύπτει ότι η αιματηρή επίθεση έγινε με αφορμή οικονομικές διαφορές με τον ένοπλο που άνοιξε πυρ και τους συνεργούς του. Κανένα από τα θύματα δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. Ο 54χρονος που έπεσε νεκρός ήταν εργάτης σε εταιρία κλωστοϋφαντουργίας, ενώ ο ένας από τους γιους του εργαζόταν σε κρεοπωλείο.

Έχουν καρέ-καρέ το φονικό

Στο μεταξύ, η Αστυνομία έχει στη διάθεσή της βίντεο που απεικονίζει καρέ-καρέ την αιματηρή συμπλοκή, με έναν νεκρό και τρεις τραυματίες.

Το βίντεο ελήφθη από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης καταστήματος της περιοχής και συγκεκριμένα από το καφενείο όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί.

Εκεί τραυματίστηκαν δύο αδέλφια, ηλικίας 22 και 28 ετών, όπως και μία 18χρονη που εργαζόταν ως σερβιτόρα στο καφενείο και δεν είχε καμία σχέση με τη συμπλοκή. Ο πατέρας των δύο αδελφών έπεσε νεκρός από τα πυρά, ενώ τα παιδιά του -που νοσηλεύονται τραυματισμένα- δέχτηκαν σφαίρες στο κεφάλι και στο σώμα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ούτε ο πατέρας ούτε τα παιδιά του είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο νεαροί που τραυματίστηκαν τσακώθηκαν με τους δράστες στην πλατεία του Αγίου Σώστη, μέχρι που οι δράστες άρχισαν να τους κυνηγάνε. Τότε οι δύο νεαροί μπήκαν στο καφενείο για να προστατευτούν. Οι δράστες τους ακολούθησαν, μπήκαν στο κατάστημα και τότε ξέσπασε άγρια συμπλοκή. Μέχρι που κάποια στιγμή ο ένας από αυτούς έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί. Ο πατέρας προσπάθησε να προστατεύσει τα παιδιά του και δέχτηκε σφαίρα που τον τραυμάτισε θανάσιμα. Η άτυχη σερβιτόρα δέχτηκε την ίδια ώρα σφαίρα ψηλά στο πόδι.

Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν εφτά κάλυκες και ένας αναδιπλούμενος σουγιάς, που πιθανότατα έπεσε από τους δράστες. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι υπάρχει «εικόνα» για τα στοιχεία ταυτότητας του άντρα που άνοιξε πυρ κατά της οικογένειας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο ένοπλος κρύβεται, αν και οι Αρχές εκφράζουν αισιοδοξία για τη σύλληψή του.

Στο μεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά ένα αυτοκίνητο μάρκας Opel και χρώματος γκρι. Με αυτό το αυτοκίνητο διέφυγαν από το σημείο της δολοφονίας οι δράστες.

Από τις μαρτυρίες προκύπτει ότι έφτασαν στο σημείο με ένα γκρι αυτοκίνητο και διέφυγαν με αυτό προς την περιοχή των Πετραλώνων. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους οι ένοπλοι δεν μετέβησαν στην πλατεία του Αγίου Σώστη για να σκοτώσουν. Το πιθανότερο είναι να ξέσπασε καυγάς που κατέληξε στους πυροβολισμούς.

«Εάν πήγαιναν εκεί για να σκοτώσουν δεν θα επέλεγαν τη συγκεκριμένη ώρα. Δηλαδή μία ώρα που η πλατεία ήταν γεμάτη κόσμο. Οι μάρτυρες ήταν πολλοί, το ίδιο και οι κάμερες στην περιοχή. Εκτιμούμε ότι κάτι δεν πήγε καλά στο ραντεβού τους και έβγαλαν τα όπλα», αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Ανάμεσα σε αυτά είναι οι προσωπικές διαφορές και οι οικονομικές διαφορές. Από το σημείο περισυνελέγησαν κάλυκες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση, προκειμένου να εξεταστεί εάν τα όπλα είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε εγκληματικές ενέργειες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φονική συμπλοκή στη Νέα Σμύρνη: Ένα γκρι Opel αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. – Που στρέφονται οι έρευνες